Här kan du läsa senaste nytt. Både om de finansiella marknaderna, och om nya verktyg med mera på vår sajt.

2015-11-09

Regioner som betalar mest för sina bolån

I år består sammanställningen av ca 2500 hushåll från hela Sverige, varav de flesta från landets storstäder. I undersökningen utmärkte sig Stockholms, Uppsalas, Västra Götalands och Skåne –län, som toppade listan både när det gällde antal bolåneansökningar och storleken på bolån.

Läs hela


2015-09-08

Otippad bank har lägsta snitträntan i Sverige!

SEB har 1,42%. En bank har väsentligt lägre snittränta, 1,30%, än andra bankerna. Klicka här och ta reda på vilken!

Läs hela


2015-09-08

Här är bankernas verkliga boräntor

SEB var fortfarande billigast på bolån i augusti, men uppstickaren Danske Bank utmanar nu på allvar. Det visar siffrorna som bankerna helst inte vill att du ser. – Är du attraktiv för banken kan du säkert pressa det lägre, säger experten Annika Creutzer.

Läs hela


2015-09-07

Så slår nya amorteringskravet

Finansinspektionens förslag till amorteringskrav dopade bostadsmarknaden i våras. Men experterna räknar inte med samma rusning när det nya, modifierade förslaget sjösätts i maj nästa år. Det gamla förslaget till amorteringskrav gjorde att många bostadsköpare fick bråttom att hitta ny bostad vilket skapade en tillfällig prisbubbla innan det drogs tillbaka.

Läs hela


2015-09-03

Riksbanken lämnar räntan oförändrad (Video)

Riksbanken lämnar räntan oförändrad på minus 0,35 procent. Beslutet var i linje med förväntningarna hos en majoritet av förhandstipsen, enligt SME Direkts enkät bland ränteproffsen.

Läs hela


2015-09-02

SEB höjer bolåneräntorna

SEB höjer sina boräntor från och med i dag den 2 september med cirka 0,15 procentenheter. Det framgår av ett meddelande på bankens hemsida.

Läs hela


2015-08-31

Så blåser banken dig på räntesänkningen

Mycket pekar mot att Riksbanken sänker styrräntan på onsdag. Men trots att det gör det ännu billigare för bankerna kan du glömma att de sänker boräntan frivilligt. De tjänar nämligen mer än någonsin på dig.

Läs hela


2015-08-24

Fasa ut ränteavdrag

änteavdragen bör fasas ut och ett amorteringskrav införas för att hejda hushållens skuldökning, enligt Arturo Arques, privatekonom på Swedbank. Arturo Arques vill att ränteavdraget, som är 30 procent, ska fasas ut på tio år med start 2018. Redan 2016 bör avdraget få en maxgräns på 100.000 kronor.

Läs hela


2015-08-20

Länsförsäkringar sänker bolåneräntor

Länsförsäkringar sänker räntorna för vissa bolån, enligt ett pressmeddelande. 2-årsräntan sänks med 4 punkter till 2,03 procent medan 4-årsräntan reduceras med 10 punkter till 2,28 procent.

Läs hela


2015-08-19

Så lyckas de pressa räntan

SEB har utmärkande låg snittränta bland storbankerna, men räntepressarsajterna når ännu lägre. En förklaring är högt belånade kunder, enligt Lånbytes vd Alexander Widegren. SEB hade den lägsta snitträntan bland storbankerna i juli på 1,36 procent, jämfört med dyraste storbanken Handelsbanken på 1,61 procent.

Läs hela


2015-08-18

Kommunen med högst snittlån

Tyngst belånade i landet är de som äger bostad i Danderyds kommun. I Jokkmokk i Norrbotten ligger snittlånet på 174.000 kronor – inte ens en tiondel av de mest skuldtyngda Stockholmskommunerna.

Läs hela


2015-08-17

Ny sajt för din ekonomi - Expressen och Di

I dag är det premiär för nygamla ekonomisajten Dina pengar. Innehållet är en bred bevakning av plånboksfrågor, näringsliv och ekonomisk utveckling.

Läs hela


2015-08-15

Stort intresse för att pressa bolåneräntor

Den kyliga sommaren har fått många att se över sin privatekonomi. Företag som jobbar med lånbytartjänster vittnar om ett stort intresse för att pressa bolåneräntorna. Krav på att bankerna ska redovisa snitträntan och vårens diskussioner om amorteringskrav tros ligga bakom.

Läs hela


2015-08-13

Högst boränta, kunderna bryr sig inte!

Länsförsäkringar Bank hade de högsta snitträntorna på bolån i juli. Men det är inget kunderna bryr sig om, enligt vd Rikard Josefson.

Läs hela


2015-08-13

Mäklare varnar för bostadsbubbla

Årets största visningshelger står för dörren. Ett rekordlågt utbud och nedtryckta boräntor eldar på priserna. Mäklare varnar nu för att oroade politiker kan spräcka en bubbla om de bromsar för hårt.

Läs hela


2015-08-01

Bolånekunderna som lyckas bäst

Storbanken SEB:s bolånekunder lyckades bäst i förhandlingarna om den rörliga räntan i juli. De 20 procent som kom undan allra billigast fick i snitt ner tremånadersräntan till 0,92 procent, enligt Comboloans bolånebarometer.

Läs hela


2015-06-10

Kunderna som är mest sugna på att vara otrogna

SEB:s rabatter på bolån till storfacken biter banken i baken. Kunderna är nämligen mer benägna att vara otrogna mot SEB än mot konkurrenterna.

Av de som kommer till Lånbyte är nämligen SEB klart överrepresenterad när det gäller viljan att vara otrogen sin bank. Av de bankkunder som kan tänka sig att byta kommer 24 procent från SEB, jämfört med 17 procent vardera från Handelsbanken och Swedbank, samt 10 procent från Nordea och 8 procent vardera från SBAB och Skandiabanken.

Läs hela


2015-06-09

Nojar över skuldberget

Finansinspektionen, FI, är fortsatt oroad över hushållens höga skulder. För att minska riskerna bör ett amorteringskrav komma på plats så fort som möjligt, slår myndigheten fast i en färsk rapport.

Läs hela


2015-06-08

Hit går monsterlånarna

Skandiabankens kunder har långt större bolån än andra bankkunder. Det visar siffror som räntepressarsajten Lånbyte tagit fram exklusivt för Dagens industri. Skandiabanken skiljer sig åt från övriga banker som erbjuder bolån. På Skandiabanken sker nästan all interaktion via hemsidan, alla ansökningar om bolån sker via webbformulär.

Läs hela


2015-06-03

Nu sticker räntan!

Europeiska marknadsräntor stiger åter kraftigt. Den svenska tioårsräntan noterade på onsdagen årshögsta och närmar sig 1 procent. Marknadsräntorna stiger åter kraftigt.

Läs hela


2015-05-26

FI kan höja räntan på ditt bolån

Finansinspektionen (FI) vill höja bankernas motståndskraft och föreslår därför ökade krav på kapitalbuffertar. Går förslaget igenom kan det leda till högre räntor på bolån och andra krediter.

Läs hela


2015-05-12

Riksbanken agerar nästa vecka

Redan nästa vecka kan Riksbanken slå till med nya lättnader. Det bedömer Swedbank efter tisdagens inflationsutfall och mjuka protokoll från räntemötet i april.

Läs hela


2015-04-29

Ingves rör inte räntan!

Riksbanken överraskar igen – genom att låta räntan vara oförändrad. Samtidigt utökas stödköpen av statsobligationer.

Läs hela


2015-04-23

Därför slopar Fi amoteringskravet!

Trots att Finansinspektionens ledning fortfarande anser att de har stöd för att införa ett amorteringskrav, backar de. Varför?

Läs hela


2015-04-16

Nytt rekord för borättspriser

För första gången har snittpriset för en bostadsrätt i Stockholms innerstad passerat 80.000 kronor per kvadratmeter. Det kommande amorteringskravet driver upp priserna, tror Svensk Mäklarstatistik.

Läs hela


2015-04-09

Din makt stärks med nya förslaget

En rad förslag på bolåneområdet stärker konsumenternas makt och innebär ökade krav på bankerna. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson vill gå fram med lagstiftning om bland annat redovisade snitträntor. Men kostnaden för regelkalaset riskerar att skyfflas över på konsumenterna.

Läs hela


2015-04-07

Så får du superränta via facket

Medlem i facket? Då kan du få stor rabatt på dina bolån. Allt fler fackförbund väljer att förhandla kollektivt med bankerna i syfte att erbjuda sina medlemmar bättre lånevillkor. Här är rabatterna du kan få.

Läs hela


2015-04-01

Lik en kändis? Låna direkt!

Vi har sett samband mellan att lyckats som internationell kändis och deras olika kreditvärden”, Alexander Widegren VD på sajten Lånbyte.se

Läs hela


2015-03-24

Swedbank: Ingves sänker igen i april

Riksbanken är fullt fokuserad på att nå inflationsmålet och kommer att leverera fler åtgärder i form av sänkt reporänta och vidgade obligationsköp.

Läs hela


2015-03-18

Riksbanken sänker räntan ytterligare

Riksbanken sänker reporäntan till -0,25 procent och köper statsobligationer för 30 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagen.

Läs hela


2015-03-11

FI:s förslag blir en schweizerost

Risken är stor att förslaget om ett amorteringskrav så småningom kommer att omfattas av så många undantag att det blir verkningslöst. Det är synd eftersom allt pekar på att vi måste börja amortera våra lån i snabbare takt.

Läs hela


2015-02-19

Rusning till räntepressarna

När Riksbanken kommer med nytt räntebesked går telefonerna varma hos förmedlingstjänster på nätet som hjälper bolånetagare att pressa räntan. "Bolånetagarna litar inte på sina banker längre", säger Alexander Widegren

Läs hela