Här kan du läsa senaste nytt. Både om de finansiella marknaderna, och om nya verktyg med mera på vår sajt.

2007-12-20

Mäklarna jublar - Nu stiger bostadspriserna igen!

Det väntade räntebeskedet från Riksbanken får mäklarna att återigen vädra morgonluft!

Läs hela


2007-12-19

Ingen höjning från Riksbanken!

I enlighet med vad de flesta tyckare och experter trott, så behåller Riksbanken den nuvarande syrräntenivån på 4 procentenheter. I alla fall ett tag till.

Läs hela


2007-12-18

Bostadspriserna fortsatt nedåt!

Trots några optimister, så visar i stort sett all statistik att priserna på bostäder sjunkit eller möjligtvis avstannat.

Läs hela


2007-12-14

Bevaka lånen, annars smyghöjer banken!

Enligt en ny undersökning som dagens Dagens Industri publicerar, visar det sig att bankerna tar ut större marginaler när styrräntan går upp.

Läs hela


2007-12-13

Risk för "stagflation" - Vad betyder det?

Det spekuleras både till höger och till vänster. Det debatteras om vad som påverkar mest och hur olika rapporter och åtgärder har olika betydelse, kanske är svaret "stagflation"...

Läs hela


2007-12-12

Marknaden besviken på FEDs sänkning

Investerare hade hoppats på att den amerikanska styrräntan skulle sänkas med mer än de 0,25%. Reaktionen blev fallande kurser över hela världen.

Läs hela


2007-12-11

Det gungar - Inflationen oväntat hög

Den som nu aktivt följer utvecklingen inser att det är huller om buller på marknaderna just nu. Det gungar åt båda håll, men åt vilket håll gungar det mest?

Läs hela


2007-12-10

Köp innan nyår!!!

Priserna är ner mycket mer än vad siffrorna från mäklarstatistik avslöjar.

Läs hela


2007-12-07

Ingen höjning i december!

Nu börjar spekulationerna gå på högvarv om Stefan Ingves och hans kollegor på Riksbanken kommer lämna styrräntan oförändrad eller om vi kan vänta en ny höjning.

Läs hela


2007-12-06

Bush fryser subprimelånen

Under torsdagen läckte det ut uppgifter om vilken medicin som USA tänkt sig för att mildra bolånekrisen.

Läs hela


2007-12-05

Riksbanken tror på stigande bopriser

Riksbanken har länge talat varnande och oroligt kring den snabba prisökningstakt vi sett på den svenska bolånemarknaden under de senaste åren, men nu tror Riksbanken alltså att stigningen fortsätter.

Läs hela


2007-12-05

Riksbanken varnar banker och hushåll!

Enligt Riksbankens senaste uttalande har riskerna ökat även om det i stort ser bra ut.

Läs hela


2007-11-30

Färre har råd att köpa ny bostad

Hushållens köpkraft sjönk under tredje kvartalet, jämfört med kvartalet före. Detta trots att inkomsterna ökade under samma tid.

Läs hela


2007-11-28

Decembermörker att vänta på bomarknaden

Inte nog med att många är osäkra på hur de nya uppskovsreglerna kommer att påvereka, nu närmar vi oss också den årligt tröga decembermånaden. Det ser med andra ord trögt ut fram till nyåret.

Läs hela


2007-11-26

Tillväxten bromsar, men ingen kollaps!

Bolånekrisen i USA kommer inte att krossa världsekonomin, men försvaga tillväxten. Det menar investmentbanken Citigroup

Läs hela


2007-11-22

En hel nation håller andan: Lagerbäck eller Svanberg?

Ericsson släpper nya upgifter och det står klart att den tidigare optimismen snabbt förbytts mot både skepsism och negativ börspåverkan. Ericsson är en folkaktie och vi är många som påverkas. Landslaget i fotboll är ingen folkaktie, men att te.x ett VM guld i Italien påverkar, det har synts både både aktie kurser och på valutamarknader genom åren. Båda berör!

Läs hela


2007-11-21

KI - Räntorna på väg upp

Konjunkturinstitutet spår en kraftig inflation till följd av löneavtalen för 2007-2009. För att hålla inflationen runt 2% är risken nu stor att Riksbanken måste fortsätta höja styrräntan.

Läs hela


2007-11-20

Vem ska man tro på när det är såhär?

Känner ni igen Thomas Di Levas gamla slagdänga från tidigt 90-tal? På måndagen rasar börsen, rapporter kommer från alla ahåll att finansmarknaderna har undeskattat problem. Sen EN dag senare, läser vi om att ekonomin ser fortsatt stark ut, räntetoppen är nåddoch att FED troligen kommer med glada nyheter. Vem ska man tro på, tro på, tro på, när det är såhär?

Läs hela


2007-11-16

Det mesta pekar på bolånekris, eller?

Mäklarnas statistik visar att priserna sjunker, de mäktigaste bankerna i världen pratar om den största krisen sedan 30-talet och börsen har redan prisat in ett fall på bostadsmarknaden, visst låter det som kris, men det finns andra tecken också.

Läs hela


2007-11-15

Journalistiken och vinklad statistik styr bostadsmarknadens puls

Journalisternas makt är oändlig, men det är inte förrän hela kåren vänder kappan efter vinden som det skakar till ordentligt på marknaderna.

Läs hela


2007-11-14

Jämföra siffror - beror på vilka siffror

Vi har redan högre boendekostnader än tidigare och mycket pekar på att vi kommer få ännu mindre över inom de närmsta månaderna. Då kan det vara skönt och inspirerande att hitta tecken som åtminstone långsiktigt gå åt andra hållet.

Läs hela


2007-11-13

Allt tyder på sämre tider framöver

Oroliga rapporter avlöste varandra på tisdagen och ska man tolka dessa oberoende av varandra, så går vi en mörkare tid till mötes. Kurserna ned på bred front och högre räntor att vänta, betyder tyvärr mindre i plånboken.

Läs hela


2007-11-12

Fallande bopriser, men inte på Comboloan

Fler och fler stämmer upp i kören bakom SBABs varningsrapport. Förra veckan var det Mäklarstatistik och nu visar SEBs siffror också på att de flesta tror på fallande bostadspriser. Men, Comboloans medlemmar är inte lika överens om att priserna kommer vika.

Läs hela


2007-11-08

Mäklarna har mörkat sig in i ett hörn

För väldigt länge sedan pratade vi på denna blogg om att mäklarna mörkade sina siffror, tills sist går det inte ens med vinklad statistik att dölja sanningen

Läs hela


2007-11-08

Vad betyder det i "riktiga pengar" att förhandla ned den effektiva räntan?

Väldigt få förstår begreppet effektiv ränta och många verkar inte heller förstå hur mycket man faktiskt kan spara genom att hantera sina bolån på ett smart sätt!

Läs hela


2007-11-06

Nya sätt att fly skatten

Förr om åren flyttade svenskarna som tjänat mycket pengar till skatteparadis som Monte Carlo och Cayman Island, nu lockas alla som gjrt sig en vinst på sin bostad ett liknande incitament.

Läs hela


2007-11-06

Fastighetsskatten pressar tillfälligt!

Den senaste veckan har det debatterats kraftigt om hurivida regeringens nya skatteförslag påverkar priserna på bostäder. Professor Lundström fick stort utrymme och hävdade att priserna kommer gå ner 20-30%, men troligare är att vi får se en uppgång snart igen.

Läs hela


2007-11-02

Först upp, sedan ner som en pannkaka igen

När Federal Reserve på onsdagskvällen sänkte den viktiga amerikanska styrräntan med 25 punkter reagerade marknaderna positivt. Under torsdagen kom negativa besked från Citigroup och lika snabbt som det var upp på onsdagen vände det ner på torsdagen.

Läs hela


2007-10-30

Väntat, men måste det bli dyrare?

Riksbanken höjde som väntat reporäntan med 0,25 % på tisdagsmorgonen, Comboloan medlemmar hade rätt!

Läs hela


2007-10-29

Borgs villaskatteförslag olagligt?

Privata Affärers seniorreporter, Anders Andersson sågar regeringens tredje villaskatteförslag utmed fotknölarna.

Läs hela


2007-10-26

Nu tror ALLA på nedgång

Det är lustigt hur en trovärdig rapport från SBAB kan få en hel journalistkår att tycka samma sak

Läs hela


2007-10-26

Större nedgång på bostadsmarknaden än väntat

SBAB:s mäklarbarometer för tredje kvartalet visar att bostadsmarknaden har gått ner mer än väntat. Och det ser ut som att fallet fortsätter under det fjärde kvartalet.

Läs hela


2007-10-25

Förmånligt att binda

Enligt SEBs chefekonom, Klas Eklund är det förmånligare än vanligt att binda lånen.

Läs hela


2007-10-25

Pensionärerna får det sämre

Enligt Swedbanks senaste hushållsbarometer visar att pensionärerna till skillnad mot löntagarna varken fått reallöneförbättringar eller skattelättnader

Läs hela


2007-10-24

Det lutar åt en ny höjning

I Reuters enkät tror två tredjedelar att riksbanken höjer räntan i slutet av oktober

Läs hela


2007-10-19

Den globala tillväxtprognosen ner

Den Internationella valutafonden, IMF drar ner prognosen för nästa års globala tillväxt som en direkt följd av den internationella finansoron.

Läs hela


2007-10-17

Hur mycket är det kvar till räntetoppen?

Ungefär 2 veckor kvar och spekulationerna kring Riksbankens beslut i slutet av månaden börjar redan diskuteras och bankernas egna experter har börjat uttala sig.

Läs hela


2007-10-17

Fler negativa rubriker som påverkar

De negativa rubrikerna duggade tätt, först Ericssons vinstvarning, sedan avmattande siffror om småhusen och sedan mer fastighetsskatt än väntat, det gäller att följa med nu!

Läs hela


2007-10-15

Börjar det bli dags att göra klipp nu?

Bostadspriserna är ner, det är överskott på objekt och nu vill många sälja ill fasta priser - Det kan vara ett perfekt läge för en god affär!

Läs hela


2007-10-11

USAs ekonomi är orsaken till finanskrisen, inte subprimelånen!

Att marknaderna världen över har skakat ordentligt efter sommaren är väl få som har missat, men vad är den egentliga anledningen?

Läs hela


2007-10-10

Vänta er fortsatta räntehöjningar

Bostadsmarknaden är inte längre lika het och kreditoron ser ut att ha ridit ut för denna gång, men räntan kommer fortsätta uppåt.

Läs hela


2007-10-08

Mäklarstatistiken medvetet felvinklat

Det är häpnandsväckande att i stort sett hela madiauppbådet idag hakar på mäklarnas statistik om fortsatt ökande priser, trots att alla borde veta att så inte är fallet

Läs hela


2007-10-07

Det lönar sig att förhandla om räntan!

Flera av de större tidningarna tar upp olika exempel på hur man bäst prutar på bolån

Läs hela


2007-10-05

Högkonjunkturen märks på Hem och Villa

Trots att räntan går upp och bostäder säljs till lägre priser än i våras, så märks det på Hem och Villa mässan att det fortfarande råder goda tider.

Läs hela


2007-10-04

Comboloans enkäter avslöjar bolåne-temperaturen!

Efter att ha gått ut med undersökningsenkäter till närmare 100 000 av Comboloans medlemmar börjar nu svaren trilla in och vi kan redan nu konstatera att man måste leta länge och väl för att hitta en mer korrekt och aktuell temperaturmätare än den sammanställning som vi kallar "Nyckeltal för bolån"

Läs hela


2007-10-03

Är den värsta krisen över?

I kölvattnet av augusti månads dramatik kring subprime lånen i USA, kryper nu effekterna upp till ytan.

Läs hela


2007-10-01

Vilken storbank är bäst för dig?

SKI, Svensk Kvalitetsindex stora kundnöjdhets undersökning visar att Nordea har minst nöjda kunder. Är det likadant bland Comboloans medlemmar?

Läs hela


2007-09-28

Helt klart ett prisfall på bostäder!

Det spekuleras i tidningarna huruvida prisrallyt på bostäder avtagit eller inte - Självklart har priserna dämpats!

Läs hela


2007-09-26

Vad händer den 29 oktober?

Det har för många varit självklart att Riksbanken vid nästa möte den 29 oktober kommer att höja räntan med 0,25 procentenheter, men är det så självklart?

Läs hela


2007-09-25

Spara 20 000 SEK om året!

Bankerna höjer sina räntor i takt med Riksbankens höjningar.

Läs hela


2007-09-24

Unga, singlar och privatekonomi

I dagens DN kan man läsa om hur unga och singlar kämpar med sin privatekonomi

Läs hela


2007-09-20

Villaägarna - de stora vinnarna!

När Anders Borg på onsdagen presenterade regeringens nya förslag kring fastighetesskatten blev villaägarna de stora vinnarna!

Läs hela


2007-09-19

FED sänker räntan mer än väntat!

Den amerikanske centralbankschefen Ben Bernanke och de övriga elva ledamöterna i Federal Reserves räntekommitté sänkte igår räntan med hela 50 punkter.

Läs hela


2007-09-17

Spricker bubblan nu?

Flera negativa tendenser under måndagen, men vad betyder det i Stockholm?

Läs hela


2007-09-14

Nödlån i England

Nothern Rock har svårigheter att finansiera sin utlåningsverksamhet

Läs hela


2007-09-13

Bunden ränta - Spekulerar i framtiden!

Rörlig ränta rör sig som marknaden, bunden är ren spekulation!

Läs hela


2007-09-12

Dyrare lån - Ingves höjer räntan!

Fredagens riksbanksmöte innehöll få överraskningar.

Läs hela


2007-09-11

Kan man lita på mäklarnas statistik?

Mäklarstatistiken stark, men...

Läs hela


2007-09-10

Rörligt eller Bundet???

Denna eviga fråga...

Läs hela


2007-09-07

1 - 0 Riksbanken höjer räntan

Som väntat höjer Riksbanken räntan med 0,25 procentenheter och första tipset blev rätt!

Läs hela


2007-09-05

Räntan - 1, X eller 2

Riksbankens viktiga möte i veckan!

Läs hela


2007-09-04

Nya Alex Schulman på Bolånebloggen!

Bolånebloggen mer personlig och mera tips oftare!

Läs hela


2007-08-29

Det svänger på marknaderna!

Efter sommarlugnet har augusti varit en händelserik månad på både finans och bostadsmarknaderna.

Läs hela2007-08-10

Många amerikaner vet inte hur ett bolån

USA:s president Bush sade i torsdags att det behövs åtgärder för att förbättra amerikaners kunskap om bolån.

Läs hela


2007-08-03

Spännande höst väntar

Denna höst kommer att bli intressant att följa ur ett bolåneperspektiv

Läs hela


2007-06-29

Boräntorna tog ett språng uppåt efter Riksbankens höjning av reporäntan

Alla banker korrigerade sina boräntor uppåt efter Riksbankens beslut om höjning av reporäntan i förra veckan.

Läs hela


2007-06-29

Boräntorna tog ett språng uppåt efter Riksbankens höjning av reporäntan

Alla banker korrigerade sina boräntor uppåt efter Riksbankens beslut om höjning av reporäntan i förra veckan.

Läs hela


2007-06-21

Riksbanken höjer räntan och räntetakten

Riksbanken beslöt som väntat att höja reporäntan vid tisdagens möte men reviderade samtidigt upp sin prognos oväntat mycket.

Läs hela


2007-06-21

Riksbanken höjer räntan och räntetakten

Riksbanken beslöt som väntat att höja reporäntan vid tisdagens möte men reviderade samtidigt upp sin prognos oväntat mycket.

Läs hela


2007-06-01

Ingen övervärdering på bostadsmarknaden och chans att få en av Stockholms bästa boräntor

Riksbanken ser ingen allmän övervärdering på bostadsmarknaden och räknar med fortsatta prisökningar.

Läs hela


2007-06-01

Ingen övervärdering på bostadsmarknaden och sista chansen få en av Stockholms bästa boräntor

Riksbanken ser ingen allmän övervärdering på bostadsmarknaden och räknar med fortsatta prisökningar.

Läs hela


2007-05-25

Comboloan genomför gruppupphandling av bolån i Stockholm

Vi genomför nu en gemensam upphandling av bolån för boende i Stockholms kommun för att tillsammans kunna få en riktigt bra ränta.

Läs hela


2007-05-25

Comboloan genomför gruppupphandling av bolån i Stockholm

Vi genomför en gemensam upphandling av bolån för boende i Stockholms kommun för att tillsammans kunna få en riktigt bra ränta.

Läs hela


2007-05-08

Både boräntor och bostadspriser förväntas fortsätta att stiga

Prognoserna för boräntorna och bostadspriserna pekar fortsatt uppåt.

Läs hela


2007-05-08

Både boräntor och bostadspriser förväntas fortsätta att stiga

Prognoserna för boräntorna och bostadspriserna pekar fortsatt uppåt.

Läs hela


2007-04-19

Boräntor och bostadspriser fortsätter att öka

Både boräntorna och bostadspriserna har ökat den senaste tiden och spås att fortsätta stiga under året.

Läs hela


2007-04-19

Boräntor och bostadspriser fortsätter att öka

Både boräntorna och bostadspriserna har ökat den senaste tiden och spås att fortsätta stiga under året.

Läs hela


2007-03-21

Bolånen fortsätter att öka i snabb takt

Bostadsinstitutens totala utlåning till bostäder ökade med 126 miljarder kronor år 2006 och ingen avmattning kan ses under årets första två månader.

Läs hela


2007-03-21

Bolånen fortsätter att öka i snabb takt

Bostadsinstitutens totala utlåning till bostäder ökade med 126 miljarder kronor år 2006 och ingen avmattning kan ses under årets första två månader.

Läs hela


2007-03-08

Marknaden oense om ränteutvecklingen framöver

Flera banker starkt oense med Riksbanken om räntornas utveckling de kommande åren

Läs hela2007-01-26

Bostadsräntekostnaderna väntas öka rejält under 2007

Bostadsräntekostnaderna väntas öka rejält under 2007

Läs hela