Ta del av Comboloans unika räntejämförelse av historiska räntor.

Jämför bolåneräntor för en bank och med en annan bank och se hur deras bolån står sig över tid. I Comboloans unika databas kan man ta reda på vilka räntenivåer olika banker har erbjudit sedan maj år 2000. I verktyget nedan kan du själv experimentera och jämföra olika banker och bindningstider i förhållande till konkurrenterna på bolånemarknaden. Om dina angivna parametrar finns i databasen kommer du kunna se bankens bolåneränta jämfört med räntan på en konkurrerande bank i en graf.

Jämför räntekostnaden i två scenarier
kr
Alternativ 1
Alternativ 2

Om du vill ändra och testa en ny bank kan du själv välja vilken bank eller vilka banker du är intresserad av att jämföra i historiska räntor. I verktyget kan du också testa olika bindningstider och en tidsperiod som är relevant. Genom att hela tiden jämföra med konkurrenterna kommer det tydligt framgå under vilka perioder som de olika bolånegivarna varit billigast respektive dyrast på bolånemarknaden.

Kvaliteten i databasen är generellt god och sträcker sig tillbaka till Comboloans tidiga dagar runt maj månad år 2000 till och med idag. Men det är inte alla banker som går att söka så långt bak i tiden, och om angiven tidsperiod inte finns tillgänglig kommer du få reda på mellan vilka datum som du kan söka för respektive bank för att få fram historiska boräntor i 2 scenarier.

Detsamma gäller för de olika bindningstiderna, dvs generellt är kvaliteten god, men vissa banker har antingen inte erbjudit vissa bindningstider eller så har Comboloan inte bevakat banken under viss tidpunkt. I databasen har vi rörliga bolån var vanliga tidigare, dessa ersattes med 3 månaders bindningstid och erbjuds av de flesta bolånegivarna på marknaden. Bolån med fasta bindningstider eller bundna lån som de också kallas, finns att jämföra med 1-års bindning, 2-års bindning, 3-års bindning, 5-års bindning, 8-års bindning och 10-års bindning.