Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Finansinspektionen överväger att införa nya kapitaltäckningsregler. Inget beslut är fattat. Ingen vet exakt när det kommer att införas. Ändå väljer Swedbank , dagen efter detta förslag förs fram av FI, att chockhöja sina bolåneräntor - både de korta och långa - med 0,25 procentenheter. Det är verkligen anmärkningsvärt. Swedbank går med 5 miljarder i vinst efter tredje kvartalet 2013. Det är skamligt att de låter eventuellt nya regler direkt gå ut över sina bolånekunder på ett så här drastiskt sätt. Vi har en låg styrränta, lågkonjunktur och låg inflation. Ändå väljer man att chockhöja räntan .

Jag har lämnat Swedbank för länge sedan. Ni som är kvar bör verkligen överväga om ni vill betala extra dyrt för att ägarna ska få ännu fler miljarder i utdelning. På er bekostnad.

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Helt sjukt. Jag lade precis märke till det. Har tyvärr mitt lån hos Swedbank .
På måndag blir det några samtal för att boka möten.
Det känns sannolikt att det blir en flytt, men kanske aktieköp i Swedbank efteråt. Ser ju ut som de kommer mjölka kunderna rejält nästa år.
Av: PS- Villaägare/Ekonom (Medlem)

Oförskämt av Swedebank att höja med 25 punkter på såväl rörlig som fasta lån ..Detta gör de bara dagen efter Fi:s besked, SAMT för att de vet att Riksbanken vid nästa möte kommer att SÄNKA repon med 25 punkter..Sniket och trist beteende, inte minst i beaktande av deras senaste vinst med 5 MILJARDER 3 :e KVARTALET -13!!!..
Ingen av de andra bankerna har gjort likadant..Flytta era lån omedelbart från Swedbank -"mjölkarbanken"..Har själv Danske bank 3-mån rörlig och fn netto efter rabatt 2,29%!!! och samtliga andra banker ligger nog på ungefär samma rörliga 3 månaders 2,89%
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Nu tror jag att Wolfen bitit sig rejält i sin svans. Som gammal trogen kund sedan Föreningsbanken har jag nu bestämt mig för att lämna Swedbank . Jag tror inte jag är ensam och det här kan mycket väl bli slutet för Swedbanks dominans på bolånemarknaden i Sverige.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Instämmer till fullo!
Jag ska ringa min bankkontakt på Swedbank på måndag. Antingen ger de mig direkt motsvarande rabatt + lite extra för att återfå min respekt, eller så byter jag. Har rörligt på allt så det är inga problem. Tycker däremot synd om detta lilla lokalkontor som måste bära ägarnas giriga beslut till sina kunder. Min bankkontakt tycker nog som jag, men kan inte säga det rent ut.
Det här är ju så ruttet genomskinligt av Swedbank , så alla deras säljare och kundansvariga måste ju skämmas ögonen ur sig när de kommer tillbaka till jobbet på måndag. Fy för att ha en sådan arbetsgivare!
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag gick ur Swedbank när de upphörde med kontanter, och är ännu nöjdare nu när girigheten lyser rakt igenom!!
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

jag anmälde mig direkt till lånbyte.se - hoppas de kommer med några bra förslag.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Lugn i stormen, dem insåg sin dumhet och sänkte igen.
Allt är väl och jag är nöjd med min bolåneränta på 2.09% hos Swedbank .
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Nu vid månadsskiftet sjönk mitt bolån hos Swedbank bolån från 2.09% till 1.99%.
Jag är helt och hållet nöjd med denna nivå. Ränterabatten verkar även vara skriven i sten :-)
Att Byta bank skulle inte ge någon som helst sänkning, dessutom skulle man tvingas till
förhandling varje gång när banken smyghöjer räntan och skyller på förändrad ränterabatt.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Mitt bolån från Swedbank sjönk också från 2,09 till 1,99 vid månadsskiftet. Swedbank är bäst.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Vad har ni för inkomst och hur mycket har ni i lån ? Hur mycket affärer har ni för att få den rabatten ? Det är ju 85punkter rabatt .

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet