Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Har lån på 545.000 räntan nu 5,75, ska nu lägga om dem i december och har fått från Swedbank där jag nu är kund 3,65 % på 5 årigt bundet 0ch med amortering 30 år serie.

Har även ett lån på 100.000 som är amorteringsfritt och där räntan nu är 3,95% (rörligt), skulle jag binda den på 5 år o amorteringsfritt skulle jag få 3,65%.

Hur skulle ni göra? Är det någon mening att hålla på o krångla med andra banker eller ta kontakt med Swedbank ( de här uppgifterna har jag fått genom internetbanken/mina lån )?

Tack om ni svarar / Lena

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det är klart att du ska kolla med andra banker. Swedbank har väl aldrig varit bäst på bolån ??
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det lönar sig absolut att jämföra med andra banker. Vet inte hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut, men själv hade jag absolut inte tackat jag till det erbjudandet utan att jämföra med andra banker som sagt.

Jag och min sambo var i liknande sits själva för inte så länge sen och fick liknande erbjudande från dem. Efter att ha kollat med flera andra banker bestämde vi oss för att Byta bank . Bytte till SEB , där vi fick betydligt bättre lånevilkor.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,

vad jag ser så är Swedbanks listränta 3,65% på 5 år och då är erbjudandet inget vidare.

Baserat på din ekonomi kan det kanske finnas förhandlingsutrymme? Prata med andra banker, SEB är ett tips för att komma ner lite.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Om man bara tittar på låneräntan i via hemsida/internetbanken så är det väl inte så konstigt att det är listräntan man ser eller....

Ta kontakt med banken om du önskar förhandla om räntan istället.

/P

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet