Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag har helt rörlig boräntaSwedbank som jag förhandlade till mig när jag köpte min första bostadsrätt för fyra år sedan. Om några månader inträffar villkorsändringsdag. Vad innebär det när jag har rörligt? Finns det risk att jag förlorar min nuvarande väldigt låga ränta ?

Om Swedbank plötsligt ger mig mycket sämre villkor kan man ju tycka att det bara är att Byta bank men kruxet är att jag numer är student utan fast inkomst och då kommer väl inga banker vilja ha mig? Men jag kan väl inte slängas ut ur Swedbank av samma anledning?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Var inte så säker på det...mitt råd är i alla fall att inte väcka några sovande björnar...
När det gäller inkomsten/studierna menar jag.
Skulle de få nys om att du har lägre inkomst än när du sökte kan de nog säga
upp lånet. Men jag är ingen expert på det. Gissar bara.
så länge du sköter dina betalningar är det ju ingen risk att de märker det.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det finns ingen risk alls.

Du har "rorlig" ränta men det förmodligen betyder "3-månaders ränta ". räntan ändras var tredje månaden.

Om du inte har någon sorts extra rabatt (typ räntan minus 0,3%) är villkorsändringsdagen till största delen ointressant för er. Om du har en rabatt på boräntan bör du se till att banken inte ta bort den.

Glöm inte att amortera!
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Att folk inte kan läsa - TS har rörlig ränta baserat på gamla villkor som ger mycket fördelaktiga räntor . Frågan är ju just hur detta kan behållas när villkorsändringsdag inträffar. Jag trro själv det blir svårt och TS klommer att tvingas över i 3-månanders-träsket med betydligt högre räntor .
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Villkorsändringsdag kan betyda att den rabatt du idag har försvinner med automatik om du inte hör av dig till banken och säger att du vill/ska ha kvar den rabatten . Det hände mig i alla fall, men efter kontakt med banken och påpekande att den infon inte syns någonstans så rättade det till sig. Risken finns naturligtvis att dom kollar upp dina underlag för lånet, så det är en avvägningsfråga.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Trådstartare: Tack för era svar. Ja det verkar ju lite osäkert om hur det blir så kanske bäst att avvakta och låta banken kontakta mig i så fall. Jag vill ju verkligen inte vara med om att de kollar upp min aktuella inkomst och beslutar att säga upp lånet. Jag får helt enkelt bara gilla läget och acceptera om de tar bort rabatten jag har.

Grejen är att banken redan efter ett halvår bröt den muntligt överenskomna rabatten . Första och andra gången lyckades jag få dem att ändra tillbaka men från och med tredje gången var det omöjligt. Blev vansinnig men insåg snart att jag ändå hade en helt otroligt bra ränta jämfört med andra så de senaste åren har jag inte brytt mig om att säga ifrån.Har just nu helt rörlig på 3,00%.

Men så fort jag får fast jobb igen, då jäklar ska jag ställa krav igen och välja en bank som håller vad de lovar...

Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Då skall du inte välja SEB ivf

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet