Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Frugan öppnade ett konto för drygt ett år sedan då det skulle vara gratis. Det visade sig att det var gratis i 12 månader, därefter har en månadsavgift på 20:- blivit 324:- utan att någon påminnelse skickats hem (kom nu) i brevlådan. Kontot var hon inloggad på första dagen idag då nedan kontohändelser blev kända:

Datum Text Belopp Saldo
2011-04-20 Påminnelseavgift -50,00 -324,44
2011-04-13 Avgift Bankkort -20,00 -274,44
2011-03-31 Erlagd ränta -2,23 -254,44
2011-03-21 Påminnelseavgift -50,00 -252,21
2011-03-17 Övertrasseringsavgift -100,00 -202,21
2011-03-14 Avgift Bankkort -20,00 -102,21

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Nutidens skurkar: banker, försäkringsbolag och telefonoperatörer.
Inte ens Telia kör med öppna kort längre...Det VAR bättre förr !
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Nordea kallar det "vardagsmeny", vilket namn på avgiften man har varje månad. Samma sak där...först har man inga avgifter, sedan slås det på ... och lite ouppmärksam som man kan vara så märker man ett halvår senare att man plötsligt är skyldig banken pengar för menyerna...
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det börjar är väl tyvärr så att de flesta banker satsar mer och mer på att tjäna pengar på förseningsavgifter och dylikt.

Mest irriterande med ICA Banken tycker jag är att de inte säger sig kunna ta bort min kortkredit som jag inte vill använda just för att slippa dessa avgifter som kommer i smyg utan avisering.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Av ditt kontoutdrag att döma så var kontot övertrasserat med 82.21 redan innan kortavgiften på 20:- drogs den 14/3. Därefter har kontot påförts diverse olika avgifter som har med övertrasseringen att göra. Gissningsvis har ICA-Banken en "respitnivå" på 100:- innan dessa avgifter "kickar in". Frågan jag ställer mig är varför ni har ett konto, med ett kort som kostar 240:- på årsbasis, som ni inte använder? Inga andra transaktioner är ju bokförda under drygt en månad enligt din sammanställning. Vet ni inte att ni själva är skyldiga att hålla reda på hur mycket pengar som finns på kontot? Detta är reglerat i de allmänna villkoren. Att skylla sin egen dumhet på banken smakar bara illa.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Om man har ett konto man inte använder är det väl inte så märkligt om man inte
har koll på det ?
Själv åkte jag på över 100 kr i förseningsavgift /dröjsmålsränta hos Nordea nyss.
Jag tog över ett lån från min son och kollade VARJE DAG för att se när räntan för det skulle dras.
Inga uppgifter om det syntes varken under kommande transaktioner eller lånefliken.
Jag fick inte heller någon avi per post,
Jag skulle ha det på autogiro. Det fanns pengar på kontot i månadsskiftet, ändå drogs det
inte och jag fick en påminnelse med avgift och ränta .
Jag påtalade det för Nordea och skickade med kontoutdrag som visade att jag haft pengar som
skulle täckt räntan . Inget svar.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det gäller som sagt att man läser det finstilta och små texterna, inte enbart det stora ;)
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

ICA Banken är väl samma skojare som handlarna.

Har ledsnat rejält på fåniga aviavgifter. Ica går inte heller att koppla upp som e-faktura.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

ICA-banken har ett erbjudande som få (inga?) andra banker kan matcha. De erbjuder bankkort (Mastercard) som man kan använda utomlands utan uttagsavgifter eller valutapåslag. För personer som jag som reser mycket och ständigt använder kort utomlands till att betala med eller till att ta ut pengar så sparar man väldigt mycket pengar på att ha detta kort. Jag beräknar att jag sparar tusenlappar per år genom att använda ICAs Mastercard jämfört med om jag hade använt någon annan banks kort utomlands.

Jag har dock givetvis inte bolånet hos ICA-banken eftersom de inte erbjuder några rabatter på sina listpriser. När det gäller att teckna eller förnya bolån så skulle jag rekommendera alla att höra med SEB och Danske bank vad de kan erbjuda för villkor innan de tecknar hos någon annan bank.

Glöm inte att det är fullt tillåtet att vara kund i flera banker samtidigt.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Håller fulltändigt med 2011-05-05, 15.20.
Det handlar om eget ansvar. Har man skaffat sig ett konto så är det upp till en själv att ha koll på avgifter, räntor osv. Är man osäker får man kontakta banken. Jag har ICA Banken själv och är supernöjd. I början fick jag inte pappersmässigt material utan följde allt via min internetbank. Ville ändra på detta så ringde. Samtalet tog en minut med en mycket trevlig handläggare, månaden efter följde ett kontoutdrag med även för konto nr 2.

Man kan skylla på banken bäst man vill, vilken bank det än är, men i slutändan är det man själv som valt att skaffa kortet/kontot.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag har fått väldigt dålig eftersmak efter några år som ICA kund. Dåligt kundbemötande. E-leg fungerar inte längre. Lustiga avgifter som de nallar av lite godtyckligt men värst av alklt är ICA Bankens försäkringar som jag VARNAR för; http://rabiatast.blogspot.se/2015/02/ica-bankens-och-genwoths-forsakringar.html

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet