Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag har lån på Swedbank och nu behöver jag låna mer pengar eftersom jag ska köpa ett hus. Jag har 1,6 miljoner i lån som jag har bundit i tre år. Jag talade med en bankman och han sa att de inte nödväntigtsvis löser lånet gratis. Jag kommer fortsätta att låna pengar av de, och de kommer att tjäna mer pengar på mig om jag har större lån hos de. Vad kan man göra/säga för att de ska lösa in bolånet gratis. Tydligen får jag låna mer, men då kostar det att lösa det budna lånet. Hur fungerar allt det här, finns det någon som kan förklara det för mig?
Comboloans nya lånetjänst!

Testa Comboloans nya lånetjänst där det går att söka privatlån hos flera långivare samtidigt. Du väljer det bästa erbjudandet och det tas bara 1 kreditupplysning, svar inom 24 timmar.

Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Swedbank har nog egna regler...andra banker tar inte betalt för att man byter pant.
tala om det för Swedbank (om de mot förmodan inte redan vet det) och att det
givetvis kommer att medföra att du flyttar dina konton och lån till en annan, bättre bank.
Ska de ändå ta ut räntekompensation för det lån du ska lösa har du ju inget att
förlora..
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Bra tips. Tack för hjälpen!
Av: Rådvill (Medlem)

Handlar det inte om ränteskillnadsersättning ? Är det stora skillnader och lång tid kvar så kan de ju inte bara bjuda på det. Den bank som kastar bort tusenlappar på det viset skulle jag vilja vara kund hos!
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Ska man byta bostad=fortsätta låna med samma bindningstid men byta säkerhet tar banken inte ut ränteskillnadsers. (hur ska de kunna göra det när det inte blir någon skillnad...?)
I a f inte SEB och Nordea
Banken kastar väl inte bort några pengar om belåningen inte ändras eller rent av ökar ?
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Tack för alla svar!
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Beror på hur banken lånat upp pengarna. Om banken lånat upp pengar från någon som bara godtar BR som pant så måste banken i sin tur lösa sina lån och sedan låna upp nya. Och det kostar pengar för banken (ränteskillnadsers).


/A
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Swedbank tar idag drygt 5000 för första lånet och nån tusenlapp för resterande vid ett säkerhetsbyte... I slutändan brukar ränteskillnads ersättningen vara billigare väg att gå..

Däremot sitter man på riktigt bra ränter så kan det ändå vara värt att göra ett säkerhetsbyte istället.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det låter ju intressant...men lite för bra kanske?
Var är haken ?
Av: Svenny (Medlem)

Och det bästa att göra är att inte tillgripa hjälp av borgenärer, tror du inte? Jag förstår inte människor som vid de första svårigheterna omedelbart rusar in i banker, får inteckningar och lån och betalar senare för det. För att börja, försök att tjäna dig själv, till exempel på Nya Casinon. De säger bra hjälp

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet