Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Is i magen är inte min grej, börjar funderar på att binda mina lån ....hur resonerar ni andra?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Funderar oxå för fullt.
Har blivit erbjuden, 2,80 på 3 år och 3,70 på 5 år av SHB.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

3,70 från SHB på 5 år låter intressant. Sett över en "normal" femårsperiod så är en ränta på 3,70% en riktigt bra nivå. Makroekonomerna brukar väl säga att "normalräntan" bör ligga någonstans runt 4,5% +/- 1%

Jag funderar också skarpt på att binda halva lånet på 5 år om jag lyckas komma ner mot 3,50-3,70%. Får se vad SEB har att säga....
Av: Danne (Medlem)

Jag har också funderar lite på samma sak och trodde att jag skulle kunna förhandla lite pris med banken då skillnaden mellan stibor och 5 åringen inte har varit nära så hög som just nu sedan 2001. (Genomsnitt 2% under den tiden, är nu 4% har jag uppskattat till). Men tydligen vill inte Länsförsäkringar ge mer än 0.1% på det och då har vi nyligen fått 0.4% på 3 månaders.
Sedan 2001 har genomsnittsräntan på 3 månaders varit 4.06. MEN man kan ju inte applicera det på framtiden i från dagsläget då ursprungsräntan då var 5.5% och i dag 1.55%. Jag skulle nog låst på 5 år i dag om jag fått runt 3.3-3.5%. Kanske inte på grund av att jag tror jag skulle tjäna så mycket på det utan att det är en rimlig månadskostnad på mitt boende som jag skulle kunna leva med och det skulle kännas tryggt.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Mycket svårt att sia om framtida ränta , fast just nu känner jag ingen lust att binda mig på medellång sikt. Binda sig på två år är OK tror jag men om man binder på 5 år riskerar man att lånets bindningstid slutar just när inflationen fått ordentligt fatt, om inflationslägret får rätt, medan man har bundet sig dyrt om deflationslägret får rätt (det första varande det värsta av de två scenarier). Om två år är det kanske lättare att ta ett beslut?
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Re 13:23, instämmer helt i ditt resonemang. Det är svårt att sia om framtida ränta . Och det är nog just därför som det kan vara bra att ha sina lån uppdelade i ett antal delar, 3-4 st, med olika löptider. Då sprider du riskerna och kommer lägga om lånen vid olika tillfällen vilket gör att du inte blir lika känslig för om inflations- eller deflationslägret får rätt.
Av: Danne (Medlem)

Jag hoppas att det om 5 år är på väg ner igen och är rädd att man om 2 år kommer sitta i en väldigt jobbig sits. Nu blir det nog så att jag kommer köra 3 månaders och hålla tummarna :)

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet