Av: Måste hitta lösning (Medlem)

Jag har blivit arbetslös men har fortfarande i några månader min lön kvar. Kan det bli så att banken inte vill låna ut till oss längre om de får veta? Min man har fast jobb sen 15 år tillbaka o tjänar ca 25000. Jag har a-kassa sen, vet ej hur mkt men "normalt" skulle jag tro, jag har oxå en sidoinkomst på ngr tusen i månaden. Men det finns inga papper på den.
Vi vill köpa ngt (vettigt) nu och behöver låna mer pengar men vågar inte gå till vår bank...

Vi har lån på 1,4 milj och huset är kanske värt 2,2 - 2,3 eller nåt. Vi har renoverat så svårt att veta.

Tacksam för åsikter.

PS hur mkt vågar man annars "undanhålla"?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?

Comboloan - prutat bolån sedan år 2000.


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Varför vill man köpa större och dyrare hus när man blivit arbetslös?

Redan idag med 1,4M i lån och inkomster som blir 14000 (de första månaderna)+25000 kr per månad före skatt, så har ni inte fullt så låga kostnader i relation till inkomster.

Däremot så kommer banken inte att kräva in lånet på din nuvarande bostad. Så länge man betalar räntor och amorteringar enligt avtalat kontrakt så lär inte banken höra av sig.

När det gäller din bankontakt så skall du givetvis inte undanhålla någonting alls. bankontakter bygger helt och fullt på förtroende, om du håller på och "ljuger" för banken så komemr detta bar med tiden bli än värre. Var ärlig, säg precis om det är osv. Vem vet kanske banken går med på att låna ut..men var beredda på bakslag, och ljug för gudsskull inte.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag håller till viss del med 07:48:00 men du får det lite att låta som om man skulle ha en helt öppen relation med sin bank. Det ställer jag mig mycket tveksam inför. Banken har trots allt en herre - aktieägare - och kommer att hugga dig i ryggen om det skulle krävas. Banken är ett företag, inte en familjemedlem.

Jag vill verkligen hålla med om att ta större lån när du precis blivit arbetslös verkar inget vidare. Jag skulle avvakta tills något bytt dyker upp.
/Erik
Av: Måste hitta lösning (Medlem)

Jag bad inte om någon åsikt om köpet, tack ändå för att ni vill dela med er av er kunskap.
VAD vi ska köpa har jag inte ens sagt, det är en speciell situation och ett tillfälle vi väntat på som kommer en gång, jag vill inte gå in närmare på det. Vi ska inte byta bostad.
Jag har inget problem med ekonomi ö h t, har aldrig haft, ni behöver inte uppfostra mej.
Andra jag hört med som känner oss och vet vår situation tycker inte detta är ett dugg konstigt.
Tack ändå.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Banken lär väl inte kunna se att du är arbetslös, det framgår inte av kred.uppl.
Däremot kan det ju bli knepigt om banken ber om ett arbetsgivarintyg...
Jag håller med skribenten från 08:32 -det finns ingen anledning att vara superärlig mot
banken, men "mörkar" man får man ta ev.konsekvenser utan att gnälla./CS
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Tack. Håller med. Jag tror jag ska ta kontakt m banken o faktiskt säga som det är så får vi se.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Varför har du blivit arbetslös? Om du mot förmodan skulle ha en dålig relation med din arbetsgivare så tänk på att de mycket väl kan meddela din bank om att du blivit uppsagd, inte minst om de intygat en gång i tiden om att du var anställd där, då kan de ju anse att det är deras skyldighet att meddela när så ändras (inte minst om ni haft någon form av konflikt ellr du krävt någon extra ersättning för att sluta etc). Banken har många sätt att ta reda på om du jobbar kvar. De kollar sånt oftare än folk tror.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det skulle förvåna mig mycket om en arbetsgivare gör något sådant...det finns ju saker
en f.d anställd kan göra också, om den blir hämndlysten...
Tyvärr (för oss arbetsgivare) är den anställdes rättigheter betydligt mer tillvaratagna än
arbetsgivarens.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

1. Tråden är fem år gammal.

2. Så länge man fortsätter betala sina räntor och amorteringar skiter banken i förändrad arbetssituation.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Och arbetsgivaren vet väl inte var man har sina lån ... ? när du ska visa arbetsintyg får du det av arbetsgivaren och tar med det till banken, arbetsgivaren har inte kontakt med din bank och kan därför inte veta vem du lånar av /140302 11:57
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Klart som fan att man inte berättar det för banken om man inte är kompis med dem.

Säger du att du kommer bli arbetslös så är det ganska säkert att dem kommer antagligen inte ge något lån .

Anledningen till att jag sökte mig in hit via google var att jag ville veta om det fanns någon legal möjlighet för banken att dra in lånet pga. att man blir arbetslös. Finns det någon som har svar på det? Jag tänkte ta ett lån nu innan jag blir arbetslös bara så att jag får fram lite likvider innan det är för sent. Tänkte investera det på diverse sätt. Att betala räntor och amorteringar är inget problem även efter jag mister jobbet eftersom pengarna inte kommer gå åt nöjen eller min försörjning. Men jag kommer antagligen investera om stora delar av pengarna på olika sätt, så ifall banken plötsligt får för sig att dra in mitt lån så blir det svårt att hosta upp nån miljon bara sådär. Den risken kan jag inte utsätta mig för.

Nån som vet?

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet