Av: Karlstad Bosse (Ej medlem)

Fick idag avin från dnb och blev förvånad över att jag fått 3,04 i rörlig ränta ?

De ska enligt samtal tidigare avgöra räntan för kommande månad den 28 månaden innan och 28 dec stod räntan i 3,64. Med rabatt (0,20 punkter standard) borde jag fått 3,44 nu?? Eller??

ngn annna DnB kund som upplevt liknanande?

Kan de kräva tillbaka detta i efterhand om det är fel?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ungtuppen (Ej medlem)

Jag fick också 3,04 % från dnb idag.

Jag begriper inte exakt hur de sätter sin ränta , men vad jag begriper är att om de hade gett oss 3,44 % när reporäntan ligger på 2 % så är det nog inte bara jag som hade blivit förbannad. Jag tycker 3,04 är i svinigaste laget, men det beror väl på den höga interbankräntan (Stibor).

Kopplingen till räntan på hemsidan och varför de ligger så högt där vet jag inte, de kanske ändrat sin stragegi att ge alla 20 punkters rabatt , och kanske ger "betalningsstarka" kunder mer rabatt nu. Jag tror dock att vi kan vara ganska säkra på att vår ränta inte är för låg.

M v h

Ungtuppen
Av: k0ngan (Ej medlem)

Jag fick 3.02 idag :)

Samma som ovanstående skriver så har jag en rabatt på 20 punkter men jag klagar inte
Av: JM (Medlem)

Jag har också fått 3,04 på bottenlånen, men topplånet ligger på 3,64.

Alltså DnB publicerade ju fram till någon gång under hösten sina topplån samt bottenlåns räntor . De räntor som publiceras nu verkar vara för topplån men vilket också borde vara konstigt om det är så även för 3 mån och längre bindningstider. Antar att man inte kan binda topplånet på mer än 1 mån i taget.

Fram till om det var september eller oktober hade jag en marginal mellan topplånsränta och bottenlånsränta på 70 punkter inkl. ränterabbat
Ex. Bottenlån 5,3 % och Topplån 6%.

November och December var denna 48 punkter inkl. ränterabatt.

Nu är den alltså på 60 punkter.
Av: JJ (Medlem)

Apropå DnB och 3,04-jag blev också förvånad när jag fick denna låga räntesats på januari månads avi. Jag antog att jag missminde mig när det gäller rabatten , och att den alltså är 0,6 och inte 0,4 som jag hade för mig. Tänker ringa och fråga. Kan inte tänka mig att de kan kräva tillbaks något....

Mvh JJ
Av: Yoda (Ej medlem)

Själv fick jag 2.79% på bottenlånet och 3.99% på topplånet. Dock är topplånet på så lite så det kan jag bjuda på :) Dock blir man ju i ärlighetens namn lite konfunderad....
Av: JB (Medlem)

Fick också 3,02 % ränta på bottenlånet 28/12, men topplånet fick jag på 4,55 %. Varför blev det sådan stor skillnad?

JM//

Du fick ner ditt topplån rejält mot mitt, vad har du för lån ?
Av: /A (Ej medlem)

Jag fick också 3,04 på bottenlånet och drygt 3.5 (minns ej exakt) på topplånet på senaste avin. Min avtalade rabatt är 20 punkters rabatt på den officiella rörliga räntan . (Verkar vara många som ligger med samma villkor som tecknade lån hos DnB Nor förra våren). Har också för mig att de sa att topplånet ligger 0,5 högre än bottenlånet. Fast ingen av räntorna jag får stämmer exakt överens med den officiella räntan .

Förstår inte heller hur de sätter sin ränta . Jag har jämfört min definitiva ränta på avierna med den historiska räntan man kan hitta här på Comboloan och min rabatt skiljer sig från gång till gång. Ibland blir man positivt överraskad och ibland negativt överraskad.

Någon som exakt VET hur DnB Nor sätter sin rörliga ränta ???Av: JJ (Medlem)

Ringde DnB Nor idag och fick beskedet att min månatliga ränta sätts efter principen Stiborräntan +0,8% om det nu kan vara till hjälkp för någon när det gäller att förstå hur de räknar. Jag tecknade mitt lån i somras och har samma rabatt i ett år.
Förstår fortfarande inte principen riktigt men jämförelsevis lågt blir det ju....

JJ
Av: rer (Medlem)

Alla "gamla" kunder verkar ha fått stibor 1M + 0.8% sedan några månader tillbaka... Det har stämt de senaste 4-5 månaderna iaf, sedan man fick brevet om 0,67% höjning. och jag kollade upp detta på historik - innan brevet var räntan stibor 1 M + 0.13, så det stämmer ju isåfall med den höjningen, även om det inte stämmer med den förhandlade rabatten mot officiella räntan - man jag antar att alla, liksom jag, fått större rabatt än vad som sades, så det känns ju inte som man behöver klaga på det...

Jämfört med folk jag känner verkar stibor 1M+0.8 vara väldigt bra, även om vissa enstaka månader precis efter förhandling fått lägre så åker de hela tiden på smyghöjningar, vilket DnB verkar hålla sig ifrån rätt duktigt hittills.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet