Av: Johan (Medlem)

Fick låneavi för mars och där har Handelsbanken lagt på 0,10% ytterligare på Repo, utan förklaring. Mitt förhandlade påslag har alltså blivit +0,10% utan förvarning eller förklaring. Får de göra så?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Nisse (Medlem)

Hej Johan, om du inte har ett skriftligt bindande avtal så får de väl tyvärr göra så. Muntliga avtal borde ju också gälla men då är det mycket svårare att slåss. Jag tror väldigt få banker skriver på något avtal som är kopplat till repo...eller?

Av: Den beiga kunden (Medlem)

Jag trodde också att att jag hade kopplat min ränta mot repo. Bankerna verkar dock göra som dom vill med dessa avtal (hade skriftligt på kopplingen mot repo, men med en liten finstilt klausul om att banken kan ändra räntan vid "oförutsedda" händelser. Då det verkar som om bankerna räknar alla fluktuationer på finansmarknaden som "oförutsedda" händelser så struntar dom glatt i andemeningen i det avtal som dom presenterar för dig som kund och blåser dig vid första bästa tillfälle.

Vet inte hur man skall få bukt med dessa fasoner, men försök att se till att det inte finns några skumma finstilta klausuler i avtalstexten.

Egentligen så borde alla som råkar ut för detta rapportera det på denna sajt, samt konsekvent anmäla otyget till konsumentombudsmannen, KO.

Av: Gordon Gekko (Medlem)

Samma hände mig sist med SEB som bank. Från repo -0,1% till repo (idag 4,25) ändrade de sist utan förvarning. Ja ja fortfarande billigt... :-)
Av: Johan (Ej medlem)

Gordon Gekko, hur får man låna till reporäntan? Äger du en egen bank?
Av: Magnus (Medlem)

Ja, och måste man inte betala ränteförmånsskatt på en ränta lägre än SLR?
Av: Gordon Gekko (Medlem)

Äger ingen egen bank. Bra kund som är påläst. Ang förmånsskatt så är reporäntan högre än statslåneräntan. Därav samt då jag inte är anställd av banken föreligger inte någon fall av förmån som skulle kunna tas upp till beskattning.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet