Av: PF (Medlem)

För förhandlingar med min nuvarande bank SEB och Handelsbanken . Om vi startar ett sparande till vår dotter ( SEB vill ha kapitalspar) så får vi en rabatt på 1,11 ( SEB ) resp 1,05 (HB). Är det bra?
Vi har lån på 1800000 på en villa osm är värd ca 5 miljoner. Vi har båda inkomster över 32000 före skatt och inga övriga lån .

Ska jag pressa på dem ytterligare?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: David (Medlem)

Vad man får för rabatt är irrelevant, vad den slutliga räntesatsen blir är mycket mer intressant. 4,5 % för ett helrörligt lån borde vara rimligt.
Av: Förhandling igen (Medlem)

Jag fick erbjudande om 1,05 i rabatt hos SEB på deras rörliga, vilket skulle ge 4,95%.
De skulle kunna pressa ytterligare till 4,80% om jag flyttade avtalspensionen till SEB .
Fortsätter att pressa lite till för att se vad de kan komma ned till.
4,5% verkar vara svårt att nå... :(
Av: L (Ej medlem)

Jag vägrade förhandla pension och annat tjafs, blev till sist ovän med den första kontaktpersonen då hon efter typ 3 långa samtal konkluderade att hon egentligen inte hade mandat att förhandla och fick sedan av hennes chef efter ytterligare långt segt samtal futtiga 1,0 i rabatt = 5,0% aktuellt. Utgångspunkterna väldigt snarlika de ovan. Hade förväntat mig att kunna spela ut med bud från Nordea men fick därifrån telbesked om att de överhuvudtaget inte förhandlar sin äkta rörliga ränta . Blev överraskad av den njugga attityden från SEB hade jag då i höstas haft alternativ som tex SBABs 1-måns ränta el DnbNOR hade dom lätt förlorat en mångårig skötsam kund. Blev från början ifrågasatt varför jag överhuvudtaget trodde jag kunde förhandla ökad rabatt utan att utöka min engagemang i banken. Tycker det verkar synd att så få aktörer verkar erbjuda en äkta rörlig ränta !

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet