Av: Jonte (Medlem)

Ser att min ränterabatt går ut vid årsskiftet. Mitt förhandlingsläge för att förlänga avtalet borde vara strålande eftersom jag inte bundit någon del av lånet och därmed byter bank lika lätt som jag byter kallingar.

Ni som varit i samma situation - berätta gärna om era erfarenheter!

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Jonte (Medlem)

Är det ingen som omförhandlat sina lån i höst? Jag har sett i andra trådar att en del försökt och fått till svar att fortsatt helt rörlig ränta kan fås men bara utan rabatt (!), alternativt att hoppa över till 3-mån. Är det så?

För er som hoppat över till 3-månvid omförhandling, hur har era rabatter på 3-mån sett ut jämfört med de ni hade på det helt rörliga?
Av: JS (Ej medlem)

Tjena Jonte, har precis "omförhandlat". Hade tidigare 0.40% rabatt på 3 mån rörligt men fick nu endast 0.15%. Har Nordea som fn. ligger på 5,74% så jag ligger alltså på 5.59% vilket jag inte är nöjd med.
Av: Anders (Ej medlem)

byt till oberoende sparbank, vi fick under 5 helt rörligt.
Av: Gudarian (Ej medlem)

Anders, kan du ge namn på några oberoende banker så skall jag kontakta dom genast.

Tack på förhand.
Av: micmac (Medlem)

Fick 5,45 (ink efterlev skydd) på 3 mån hos SHB vid första kontakten. Skall ev flytta företaget dit.Hoppas då att räntan kommer ned under 5.
En av mina anställda har 4,8 helt rörligt på Swedbank så det blir ett besök dit.
Av: Anders (Medlem)

Gudarian, sök på oberoende sparbanker på google och kontakta främst dom som ligger max 10 mil från där du bor är ett hett tips. dom kommer inte att erbjuda 5% direkt så var lite kall och föreslå en ränta och be dom fundera. 4.8-5 lite beroende på hur mycket lån osv. oberoende sparbanker samarbetar med Swedbank som är dom ända som gått med i riksbankens paket.
Av: Jonte (Medlem)

Tack JS, tillfället gör tjuven och det har bankerna tagit fasta på. Synd att tillfället att omförhandla är så uselt. Jag får nog ta mitt pick och pack någonstans där de vill ha mina pengar utan att jag känner mig fullständigt blåst.
Av: Sur på SHB (Ej medlem)

Grattis till er som i alla fall har fått till en omförhandling. SHB sänkte på eget bevåg rabatten från 1,16 procentenheter 1,00.

Jag ringde upp och frågade om det blivit något fel i min Internetbank: "Det har blivit dyrare för oss att låna pengar ."
"Ja, det vet jag. Men, det är väl därför er listränta har justerats uppåt?"
"Det har blivit dyrare för oss att låna pengar ."
Ja, där kom vi inte längre i samtalet.
Av: Jonas (Ej medlem)

enligt uppgift sänker shb den rörliga för dem som har det till 5.1 i morgon.
ska bli kul att se om det är en allmän sänkning på g från alla banker eller om det bara är för att jag hotat att Byta bank . jag har också hittat en sparbank som ger oss 4.9 och var precis i färd med att Byta bank när shb ringde och meddelade den kommande sänkningen. nämnde detta för Sparbanken att shb sänker och bad dom kolla ifall det är en allmän sänkning mellan bankerna som gör att 4.9 kan bli 4.65 istället :) väntar besked inom kort. har iaf märkt att shb inte gärna vill förlora oss som kund och att den nya Sparbanken tar emot oss med öppna armar.

blir ni taskigt bemötta på er bank så byt omgående, antingen får er nuvarande bank eld i baken eller så hamnar ni hos någon trevligare bank.

vi har iaf haft ett möte med den ev nya banken och dom var supertrevliga och tar hand om allt jobb med att avsluta konton m.m. vi får nya visakort nån vecka innan som vi kan sätta in pengar på sen avslutar dom allt på gamla banken och skickar hem papper för underskrift. var först lite rädd att det skulle vara massa strul med bankbyte men det verkar vara busenkelt :)

kan nämna att Sparbanken i fråga hade betydligt bättre villkor på alla övriga tjänster jämfört med shb, billigare visakort, gratis internettjänst, bättre sparkonton m.m.
för ungdomar mellan 18-25 hade dom en GRATIS variant där visakort, internettjänst och 3% på visakontot. shb kommer inte i närheten där.


Av: Norrifran (Medlem)

Jonas: vi har för närvarnade också shb men funderar på att byta till en annan bank. Det skall bli intressant att få höra vad du får för ränta på sparbanken. Är det så att det är större chans att få bra ränta om man kontaktar en sparbank istället för Swedbank ? Det nya erbjudandet på Sparbanken var det helt rörligt eller 3 månaders?

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet