Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,

Jag vill köpa en bostad för 7 mkr (5,95 mkr lån ) med min sambo. Hon har en fast anställning sen ett år tillbaka med 35 tkr i bruttolön samt en deltidsanställning som ger 6 tkr i bruttolön per månad. Jag själv har eget företag som varit verksamt i 13 månader. Omsättningen var 3 mkr första året, jag tog ut 45 tkr i bruttolön de sista fem månaderna och resultatet blev 100 tkr.

Efter att vi har pratat med 5 storbanker är beskedet nej från samtliga. Som bäst kan vi få köpa för 3-4 mkr och eftersom vi ska köpa i centrala Stockholm räcker inte det.

Vårt alternativ blir därför att min mamma som tjänar 47 tkr per månad hjälper oss. Jag vet att vissa banker då kräver att jag som är son ska kunna ta över lånet inom 1-2 år, men jag tror samtidigt inte att bankerna anser sig kunna göra den analysen eftersom mitt företag inte varit verksamt tillräckligt länge.

Har ni någon erfarenhet eller råd kring detta? Min mamma ska alltså köpa lägenheten tillsammans med min sambo och mig, men hur får man enklast igenom detta?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej! Vad gör man som egenföretagare i dessa tider med Corona om företaget måste läggas ner? Alltså nu menar jag med bolånet? Kan bolånehjälpa till att finansiera företaget? Tips tack!

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet