Av: sme (Medlem)

Har precis bytt bolån till Landshypoteket from Handelsbanken.
För att vi har mindre än 60% belåningsgrad av vad de tror huset är värd (automatiskt hög värdering i deras system) har vi deras lägsta ränta . 1,19 - utan att behöva förhandla .
Av alla jag känner har vi lägsta bolån just nu.

Innan hade vi Handelsbanken och varje år var det samma sak. förhandla om ny ränterabatt och vi fick aldrig nåt jättebra rabat.
Handelsbanken har sina trygghetsavtal som är som en livförsäkring (men är helt värdelös efter man fyller 50 år och jag är snart 47), men nu köpte jag bättre privat livförsäkring för mindre än 100/månad och fortfarande spara mycket pengar.
Behöver aldrig igen förhandla . jag vet att Landshypoteket har bra ränta . Kan jag få lägre? kanske, men jag är helnöjd utan att behöva förhandla om bolånet.

Comboloans nya lånetjänst!

Testa Comboloans nya lånetjänst där det går att söka privatlån hos flera långivare samtidigt. Du väljer det bästa erbjudandet och det tas bara 1 kreditupplysning, svar inom 24 timmar.

Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Grattis, låter grymt bra! FÖr egen del funderar jag på Skandiabanken som marknadsför 1,09% om man lägger över sin tjänstepension.
Av: Håkan (Medlem)

Hej,
vi tog samma beslut trots att vår livförsäkring är av den gamla sorten som gäller till 65 års ålder. Handelsbanken bråkade alltid om ränterabatten medan Landshypotek sköter detta snyggt via belåningsgraden.

Livförsäkringarna speglar vi istället numera via Änke- och pupillkassan.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet