Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,

Tror det är få som inser hur viktigt det var att Riksbanken drog ner på takten gällande räntebanan. Det var visserligen logiskt eftersom man missat sin egen inflationsprognos, men likväl för oss med hyfsat stoa bolån var det välkommet!

Följer man politiken så är det väl inte omöjligt att något händer med ränteavdraget och skulle det ske så blir det sannolikt någon ny form av fastighetsskatt. Lägg därtill att amorteringkraven i praktiken förhindrar att man belånar sig mer mot bostaden om man tex vill renovera (då slår amorteringen in) och att det är en extermt trög bostadsmarknad.

Nja, att i det läget få 25 punkter dyrare bolån om man sitter med några miljoner i lån , det känns. Så för egen del, tack Stefan Ingves!

Vad känner ni andra?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det är bara en tidsfråga innan boräntorna ligger uppåt 4 %. Har läst att det finns en del människor som inte skulle ha råd att bo kvar om räntan skulle gå upp med 1%!!!
Då funderar man på hur bankerna och dom själva har räknat när dom köpte huset. Att belåna sig upp över öronen och sen inte ha råd att bo kvar är idiotiskt. Jag tror det är många som har köpt för dyra hus när räntorna har legat lågt och inte förstår eller vet om att räntorna kan gå upp eftersom man inte har råd att bo kvar om räntan går upp. När man köper hus så måste man ha med i beräkningen att någon i familjen kan bli arbetslös eller vad det nu en må vara och man måste kunna bo kvar i huset. Men så långt verkar vissa människor inte ha tänkt som köper hus. När räntorna går upp är det nog många som kommer att få lämna sina hus. Som man bäddar får man ligga.
Mvh
Husägare utan bolån eller andra lån ????
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Tror inte alls att räntorna kommer stiga. Kolla de långa bolåneräntorna, där har du svaret, vi kommer ha låga räntor under många år framöver. Dessutom kommer ny konkurrens pressa ner marginalerna, det är ljuva tider för oss med lån !

Mvh
Bostadsrättsägare + fritidshus med bolån ;)
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Ja du jag ska påminna dig framöver. Men som du säger så kommer vi nog ha låga boräntor en tid framöver men dom kommer att öka inom 2 år och då får man räkna med det dubbla.
Mvh
Husägaren utan bolån ????

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet