Av: Jonas (Medlem)

Har under flera år haft 107 punkters rabatt hos Swedbank , vilket gjorde att vi var nere på 0.90 som lägst 2015 och senaste året haft 0.98%. Nu i slutet av mars upphör dock ränterabatten och jag har sedan i januari försökt att förhandla fram en ny ränterabatt.

Vi har haft en bankman som det har fungerat jättebra med ända sedan vi köpte hus 2014, men tyvärr så bytte han tjänst nu i januari. Vår nya bankkontakt säger sig som bäst kunna erbjuda 1.19%, och tycks stå fast vid det. Hon menar att hon maximerat rabatten utifrån deras nya sätt att räkna på ränterabatter.

Till saken hör att vår tidigare bankman vid vår sista förhandling med honom för lite drygt 1 år sedan flaggade för att banken skulle ändra och standardisera metoden för att sätta ränterabatterna. Och att denna nya metod skulle begränsa och medföra att banktjänstemännen inte själva kunde påverka ränterabatten like mycket framgent.

Ni som tidigare lyckats förhandla er ner till en ränta <1% de senaste åren ... har ni också stött på problem med att erhålla och förnya till liknande nivå på senare tid?

//Jonas

PS För egen del så väljer vi att flytta bolånen till Landshypotek nu. De kör med kampanjränta 0.99% bundet 1 år till alla med hus som har under 50% bolånegrad och 1.09% om man ligger på max 60% bolånegrad. Dessutom supertrevliga att ha och göra med, så jag kan verkligen rekommendera dem så här långt.

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Har haft 0,91 rabatt på 3 mån sedan ett par år och fick det förnyat vid årsskiftet - Gjorde då ett halvhjärtat förhandlingsförsök, men är man inte beredd att flytta så får man inte bättre villkor är min definitiva erfarenhet. Man kan alltså få 1,14 utan att vara bankanställd eller släkt.

Förhandlade fram nuvarande för 3-4 år sedan i en klassisk "gå runt till olika banker runda", innan dess Nordea som verkligen hade gjort allt de kunde med räntan innan jag bytte (men då kunde de plötsligt matcha Swedbanks erbjudande) och dessförinnan SEB (exakt samma historia). Flyttade över i princip allt till Swedbank , blev premiumkund - så de drar ju in stålar lite varstans. Bekvämt med personlig bankman - värt det...? Tja...?

Tack för tipset om Landshypotek . Ska se om det går att förhandla . Swedbank får massa pensionspengar, nån försäkring och barnsparande av oss och vi har höga inkomster och låg belåningsgrad (drygt 5mkr) - så jag tror vi är attraktiva kunder

Återkommer om jag lyckas

Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Våran boränta har aldrig förändrats pga att någon ränterabatt plötsligt har upphört.
Kanske fick vi en bock i systemet av bankmannen att vi var "goda kunder" med VIP privilegier!
Har haft lånet i över 10år.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Bara gratulera!

Jonas, hur gick det med Landshypotek ?
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,

Vi har nyligen förhandlat . Bankerna är definitivt svåra gällande nyproduktion och väldigt hårda med stressad ränta runt 7%. Vi upplevde inte att skuldkvoten utöver det nu lagstadgade var någon issue, men vi hade inte det problemet så vet inte. Vi kunde få ner räntan till 1,08% hos Nordea (rörligt) vår belåningsgrad är under 60% och lånet är på drygt 4 miljoner kr.

Känns som att storbankerna fortfarande kan matcha uppstickarnas erbjudande när dom vill behålla en kund.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet