Av: Jonas (Medlem)

I Danmark kan man binda bolånen i 30 år till låg ränta (1.5% när jag senaste kollade). Jag ringde därför dit för att fråga om det var möjligt att ta ett sådan 30-årigt lån med vårt svenska hus som säkerhet, men svaret va tyvärr nej.

Jag skulle gärna se riktigt långa (och gärna låga) räntor här i Sverige också. Varför är de längsta "bara" på 10 år för? Är det bankerna som inte vill erbjuda längre, eller är det förhindrade av regelverk att ha längre bolånetider? Hänger det kanske ihop med hur långa bostadsobligationer det finns eller får finnas som längst? Någon här som vet ...?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?

Comboloan - prutat bolån sedan år 2000.


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,

Intressant inlägg, håller med till fullo. För ca 10 år sedan fanns en dansk bolånegivare på den svenska marknaden som hette Bostadsfinans. Dom var visserligen i subprime segmentet men de hade riktigt långa löptider på sina lån . Det skulle inte förvåna mig om någon av de de nya bolånefonderna hittar en sådan möjlighet?

Tror inte det har med regelverk att göra, bara att vi inte har den traditionen. Våra lån är ju ofta upplagda på 30 eller 40 år, men det spelar ju mindre roll när vi kan lösa våra 3-månderslån i stort sett när vi vill ändå.

Vad heter långivaren i Danmark som erbjudit 30 årigt lån ?

/Kimpa
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej, bolaget hette Bostadsfinans.

Numera erbjuder faktiskt Danske bank 30-åriga bolån
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Vem vill binda sitt bolån i 30 år? Vad som helst kan hända och har du man då bundit sig i 30 år och du måste sälja huset så ska banken ändå ha sin ränta i 30 år.

Man ska aldrig binda räntorna längre än man vet om att man ska bo kvar. Men som sagt allt kan ju hända och då är det inte så kul att man bundit dom i 30 år.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet