Här kan du fråga om och diskutera bolån, bolåneräntor och hur man bör lägga upp sin förhandling. Synpunkter på och frågor om vår sajt mejlas direkt till info@comboloan.se.


Låna till fritidshus?

Av: Dunbar (Medlem)

Vi har en belåningsgrad under 50 % på villan, och har nu köpt ett fritidshus som vi belånar så mycket det går, dvs. 85 %. Vi har rörlig (3-mån) ränta hos SEB, just nu drygt 1,3 %. Vad är rimligt att sikta på när det gäller det nya lånet? Belåningsgraden är ju en högre på fritidshuset, å andra sidan skulle båda lånen rymmas inom 70 procent av marknadsvärdet på villan.

Förhandlingsläget är ju inte optimalt med tanke på att tillträdet är snart, och vi hinner inte prata med så många andra banker. Men som sagt, hur mkt högre på ett ungefär bör räntan på f-huset landa?

BLI MEDLEM PÅ COMBOLOAN

Maximera dina möjligheter att få lägsta möjliga bolåneränta!

Bli medlem idag!
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Tycker att ni borde få ungefär samma på det nya. Ni är ju vad det verkar en solid kund. Alltså, runt 1,30% verkar vettigt med just SEB.
Gällande förhandlingsläget så oroa er inte så mycket så länge ni kör rörligt, då kan ni förhandla under resans gång...
Av: Dunbar (Medlem)

Erbjöds 1,56 utan förhandling . Får ta ett samlat grepp i höst.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

1,56 utan förhandling är ok, men sanningen är att man måste ligga i om man ska få ner räntan . En kompis fick ner sin 0,85 från listräntan för veckan, ställde 3 banker mot varandra...

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet