Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Bankerna hävdar att det inte längre finns någon direkt koppling mellan reporäntan och bolåneräntan. De säger sig låna upp pengar på längre tidsperioder och sen omvandla de lånen till rörliga, vilket kostar dem pengar. Det borde innebära att de kan ta ut en lägre marginal på längre lån , specifikt den löptid som de själva lånar på, så att de slipper omvandla lånen. Kan det vara så att det i längden blir billigare att köra med räntan bunden på 2år eftersom avgifterna då blir lägre? Just nu ligger dessutom räntorna på 2-3 år en bit lägre än den rörliga.

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: qt (Medlem)

Följdfråga: Får bankerna låna av riksbanken (till reporäntan) eller ej?
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Nej, de bankerna som lånar ut till oss lånar inte direkt från riksbanken.
Av: qt (Medlem)

Bankerna säger ju att de inte lånar från riksbanken, min fråga är FÅR bankerna låna av riksbanken eller INTE. Om de inte får så förstår jag att reporäntan inte påverkar bolånen, men om det är tillåtet så vill jag att min bank lånar till reporäntan och jag lånar av min bank med ett pålägg på 1% som marginalen var när reporäntan var 0,25%.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Ja, bankerna FÅR låna av riksbanken men väljer att inte göra detta pga de extra kraven som riksbanken sätter på bankerna i form av lägre bonusar mm.

Dagens tips till den som vill bli miljardär. Starta en bank och låna av riksbanken!

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet