Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag har ca 40 förfrågningar hos UC sedan år 2006, inga i år och ifjol dock. Bra inkomst och blancolån på ca 100.000. Inga anmärkningar. Avser köpa hus med min sambo för ca 2.000.000 kr. Han har blancolån på ca 200.000. Törs inte ansöka runt om lånelöften och få nej på grund av de tidigare förfrågningarna utan att kolla först. Kan någon tipsa om vart det finns chans att få lån ? Har någon erfarenhet av SBAB med liknande förutsättningar?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

SBAB är petiga med antal frågor, men det går nog att prata med dem.
Men ta hellre kontakt med en bank där du kan få en personlig kontakt, då kan de titta på er
ekonomi och tala om för er om ni kan få låna INNAN de tar en upplysning, berätta då
också att du har många frågor på dig så de vet.
Har men en UC som inte ser så bra ut är det bättre att själv tala om det från början.
Jag har en son som av oförstånd drog på sig en bet.anm. han har ändå fått lån hos SEB ,talade helt enkelt om det direkt för bankmannen och förklarade hur det gått till.
Då berättade bankmannen om den gång han råkat ut för samma sak...
Det är ett ofog att det tas upplysningar så fort man gör en ansökan, den borde de vänta
med tills man säger : OK jag vill låna av er.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Om du har en dålig kreditscore skall du självfallet INTE vända dig till "internetbanker" som SBAB , skandiabanken , Icabanken osv... då deras kreditbedömningar utgår i från detta. Har du ett "trassligt" förflutet men idag är på "grön kvist" med stora inkomster så rekomenderar jag starkt att bege sig till en bank och sätta sig ner och prata med dem. INNAN man gör ytterligare UC förfrågningar.

Sedan kan man ju fråga sig hur två individer utan tillgångar tillgångar och 300.000kr i blancolån kan få för sig att köpa hus för 2 mille.....
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Tja, det är väl bättre än att flyttat till en hyresrätt.
Räknar man med 3% ränta på huslånet blir det ca 4000/mån .
Även de med blancolån behöver ju en bostad. Det framgår ju inte heller hur stora inkomster
husköparna har eller vad blancolånen gått till. Jag hade själv -trots god ekonomi-ett blancolån för ett tag sedan. Ett tillfälligt brygglån till bostad som benämndes så i min UC.
Blev lite förskräckt innan jag kom på vad det var. Blancolån är inte alltid ett tecken på
dålig ekonomi, de kan förklaras av annat.
Men just därför ska man inte söka lån via Internetbanker om man har sådana.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Vem har sagt att vi inte har några tillgångar? Har 150.000 kr sparat på banken.
Blancolånet gick till ett båtköp, vad är så konstigt med det? Det finns inga båtlån med båten som säkerhet som med bilar, eftersom båtar inte har något registreringsregister och därmed ej kan utgöra säkerhet.

Kan någon som vet svara på frågan om bolån och sluta ifrågasätta tack.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Ta kontakt med en bankman och gå igenom er privatekonomi. Eftersom du har många förfrågningar går nog alla internetbanker bort. Vänd dig förslagsvis till Swedbank eller någon lokal sparbank. Tänk på att varje gång du ansöker om ett Lånelöfte går en kreditförfrågan så skaffa bara ett Lånelöfte .

Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag förstår inte vad det är för negativt med förfrågningar från UC. När jag nyligen shoppade runt bankmarknaden för att hitta bästa möjliga ränta så fick jag 6 förfrågningar via UC. En betalningsanmärkning är däremot allvarligt men har man bara en vettig förklaring till alla förfrågningar så anser jag att det ej bör påverka bankens kreditbeslut negativt. Eller har jag fel?
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Du har fel. Många förfrågningar gör att banken måste kolla upp dig, det gör inte en internetbank.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det stämmer nog som du säger att en internetbank lägger inte ned tid och resurser på en person med massor av förfrågningar. Rekommendationen för personen som startade denna tråd är därför att ta kontakt med ett bankkontor för att gå igenom situationen och förklara varför det är så många förfrågningar från 2006. Om det finns vettiga förklaringar, inga betalningsanmärkningar och god ekonomi för det begärda lånebeloppet så borde chanserna vara goda för att få ett Lånelöfte .
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Många förfrågningar på 36 månader, 12 eller 24? Vilket ser de på banken?
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Felet med att vissa banker tycker antal frågor är viktigt är att det inte i uppl. framgå om det
blev ett lån eller ej. Och om det inte blev ett lån -varför? det kan ju vara jag som tackat nej för att villkoren var bättre hos någon annan
Om jag som kund shoppat runt efter bästa räntan och inte varit på min vakt (läs: inte krävt att ingen upplysning ska tas innan jag fått veta om räntan hamnar på en nivå jag tycker är okej) kan man ju få massor av frågor som gäller samma bostad...
Det är ett j-a oskick att många banker inte ens vill räkna på ett lån utan att först ta en kred.upplysning och det riktigt märkliga är att det är just de bankerna som sedan kan neka en lån just pga av för många frågor !! dvs:internetbankerna.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet