Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Har kommit till end of the road (äntligen!) med min ekonomi:) De senaste 2 och ett halvt åren har en virvelvind av betalningar, barn och maxade kreditkort. Akut sjuka katter och utebliven inkomst. Så nu, har jag kommit fram till att det var dags att sätta maskineriet i rullning för mig.

Ekonomin är tight pressad i nuläget där endast en tusenlapp blir över efter allt är betalt. Finns även ytterligare 1500 tillgängligt på korten varje månad efter månadsbeloppet blivit betalt på kreditkortet.
Nu har jag bestämt mig för att göra något åt situationen, och lösningen jag hittat fram till är ett samlingslån!

Tjänar 344k per år innan skatt. Det lämnar mig 21,5k i månaden. Fasta avgifter som jag inte kan göra någonting åt är på 14,4k, och nu till problemet, ytterlogare 6,2k per månad går till små lån , bil och kreditkort. Utav dessa är 2,2k enbart ränteavgifter. Alltså 20,5k i utgifter och 21,5k i inkomster!

Sammanlagda lån -beloppet ink räntor är på 268k varav 65k blir i räntor när allt skulle bli återbetalt om 4 år. Kanske inte så farligt, men mitt mål är att få mer pengar över i månaden för mig och mitt barn, och även få möjlighet till att spara till ett hus i framtiden.
Har kollat upp lite om samlingslån och det är mer än bra för mig. Provade kalkylatorn på några banker där t.ex Swedbank gav 244k för ett lån på 9 år med en månadsavgift på 2,5k vilket verkar toppen! Ger mig det tillskottet jag behöver på 4k extra i månaden som jag kan fördela jämnare. Många andra banker hade liknande lånekostnader.
Eftersom jag är ganska "ny" med detta undrar jag ifall ni har lite tips och trix? Vill gärna veta mer om räntor och speciellt rörlig ränta . Har hört att det är bra tider för att ta ett lån men att räntorna kommer stiga uppåt de närmaste åren. Bör jag satsa på fast ränta ? Vilka banker erbjuder detta på en rimlig nivå isf? Eller duger det med en rörlig ränta på 3.9% - 6.8? Alt 9.9%? Vill indvika att kosta på mig mer än de 65k räntorna kommer kosta mig på smålånen såklart.
Spartips jag fått t.ex är att betala alla räkningar med mitt kreditkort som ger 10% tillbaka i värdechecks poäng som jag kan handla mat för. Blir ca 2k alt 1,7k i månaden för det. Tar gärna emot fler tips!

Allt som allt skulle ett samlingslån och använda bonuskortet spara mig 6-7k i månaden som är en mer balanserad plånbok med utrymme för katter, barn och sparande /investeringar.

Tacksam för svar och åsikter, tips och trix!

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Ja såklart ett samlingslån hos någon av bankerna och förhandla hårt så låg ränta som möjligt och inga avgifter på det lånet.
Starta ett fondsparande ISK i banken också brukar ge bättre ränta och en bra avkastning.
Använd bankens betaltjänster som också är förhandlingsbara.

Stå på dig och lycka till
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Är du villig att lägga pensionen hos banken kan du säkert få ner räntan ännu et steg. Har du bolaget där, har du ännu mer kraft i argumenten. Lycka till! /D
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Intressanta tips! Båda två:) tusen tack!

Intresserar mig för ett samlingslån med säkerhet också. Har ni någon insyn i detta? Förstår att panten måste vara i proprortion med lånet, men undrar ifall fler parametrar styr? Det jag läst mig till bland olika banker är att aktier och fonder fungerar. Även det man kan ev ha i sin ägo i form av fastigheter och fordon. Undrar ang detta ifall t.ex konstverk av högre värde och till och med värdefulla instrument och dylikt skulle räknas med? Ok. Att passera 350k i värde för det är en långshot.. men i teorin?

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet