Av: Ej inloggad (Ej medlem)

God morgon

Jag undrade om jag kunde fråga några råd. Ursäkta min dåliga svenska. Jag funderar på att ansöka om en bolån de närmaste åren och börjar planera min ekonomi. Jag och min partner har cirka 250 000 SEK i besparingar men jag personligen har ett lån på 120 000 SEK. Min fråga är om jag skulle spara mer pengar för att betala av det personliga lånet innan jag ansöker om bolån eller om långivarna skulle godkänna det ändå?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej!

Jag jobbar idag som bolånehandläggare hos SBAB och det beror lite på hur mycket ni har tänkt att köpa för samt hushållets inkomst. Om er ekonomi klarar av att ha kvar 120 000 kr (antar det är Privatlån ) och betala en kalkylränta för Privatlån på ca 11-12% samtidigt som ni har möjligheten till att ta ett tillräckligt stort lån för att nå upp till köpepriset tillsammans med er Kontantinsats så ska det inte vara några problem.

Det jag hade rekommenderat er är att fylla i kalkylen "Så mycket kan du låna" hos SBAB 's hemsida och testa både att ni räknar med lånet på 120 000 kr och sedan kollar vad ni skulle kunna låna om ni skulle ha amorterat av eller ned den skulden.

Länken till kalkylen är:
https://www. SBAB .se/1/privat/Lana/bolan/rakna_pa_ditt_bolan/sa_mycket_kan_du_lana.html#/views/kalkyl1

Slå även en signal ifall du har några frågor så kan vi diskutera hur din situation ser ut. 0771 - 45 30 00.

Ha det fint!

Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Det borde inte vara några större problem, men det skiljer sig förstås från bank till bank och deras erbjudanden. Har själv Handelsbanken och jag var i ungefär samma sits som du och fick bolån .

Sedan när du väl tecknat lånet så rekommenderar jag dig att samla dina lån , t.ex med Zmarta eller Direkto för att på så vis sänka totalräntan. Ett tips är att läsa mer och jämföra olika förmedlare här: https://xn--bstalnefrmedlaren-qqbx75a.se/samla-lan-hitta-bast-ranta/
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej!
Personligen så skulle jag göra mig skuldfri innan jag tog ett bolån .
Är inte kul att ha ett Privatlån vid sidan om när man skaffar huslån då andra kostnader tillkommer vid ägande av ett hus. Dessutom vet man aldrig vad som händer med räntorna framöver.

Frågan är inte om räntorna går upp utan när och då gäller det att vara förberedd och inte sitta med onödiga utgifter. Själv är jag helt skuldfri och sitter i ett hus som jag inte har några lån på och det är en skön känsla.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet