Av: sme (Medlem)

Har precis bytt bolån till Landshypoteket from Handelsbanken .
För att vi har mindre än 60% belåningsgrad av vad de tror huset är värd (automatiskt hög värdering i deras system) har vi deras lägsta ränta . 1,19 - utan att behöva förhandla .
Av alla jag känner har vi lägsta bolån just nu.

Innan hade vi Handelsbanken och varje år var det samma sak. förhandla om ny ränterabatt och vi fick aldrig nåt jättebra rabat.
Handelsbanken har sina trygghetsavtal som är som en livförsäkring (men är helt värdelös efter man fyller 50 år och jag är snart 47), men nu köpte jag bättre privat livförsäkring för mindre än 100/månad och fortfarande spara mycket pengar.
Behöver aldrig igen förhandla . jag vet att Landshypoteket har bra ränta . Kan jag få lägre? kanske, men jag är helnöjd utan att behöva förhandla om bolånet.


Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Grattis, låter grymt bra! FÖr egen del funderar jag på skandiabanken som marknadsför 1,09% om man lägger över sin tjänstepension.
Av: Håkan (Medlem)

Hej,
vi tog samma beslut trots att vår livförsäkring är av den gamla sorten som gäller till 65 års ålder. Handelsbanken bråkade alltid om ränterabatten medan Landshypotek sköter detta snyggt via belåningsgraden.

Livförsäkringarna speglar vi istället numera via Änke- och pupillkassan.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej!
Har förhandlat varje år för att få ner boräntan och var ganska trött på att behöva göra det så jag löste det problemet med att lösa in hela mitt bolån på nästan 1 miljon. Så nu äger jag huset själv inte banken. Skönt att slippa se beloppet som drogs varje månad till bolånet samt att jag bor oerhört billigt nu????
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Har själv aldrig behövt förhandla bolånet som togs för 11år sedan.
Jag hade flyt och fick Swedbanks 2-mån lån halvåret innan de slutade ge ut dem.
Fastän diverse påhittade påslag för att banken skulle få in cash för att täcka sina Baltikum förluster så har lånet ändå varit rejält fördelaktigt jämfört med 3-månaders.
Som lägst det legat på 0.24% och i snitt runt 0.75% lägre än övriga låneformer.
Och aldrig någonsin har banken smyghöjt lånet från år till år. Det bara knallar på.
Kanske fick jag en "bock" i någon "bra kille ruta" av bankkvinnan som som jag förhandlade med och vi kom väldigt bra överens.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet