Av: Maria (Medlem)

Hejsan,

vi ska snart förhandla om lånevillkoret för ett av våra två lån på vår lägenhet.
I dagsläget är det ett år kvar på det andra lånet, vilket har räntan 2,95%.Tidigare har de båda lånen varit bundna på två år vardera, men gått om varandra så vi har omförhandlat ett varje år. Nu har vi dock bestämt oss för att det lån som närmast ska omförhandlas ska bindas på ett år, alternativt ha rörlig ränta i ett år, så de båda lånens bindningstid löper ut samtidigt.

räntan idag är så pass låg som den är, samt att vi redan har ett lån med ett års bindningstid kvar hos Swedbank , vilka möjligheter har vi att förhandla ner den aktuella 3-månaders- respektive 1-årsräntan?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej!

Det gär väl oftast att förhandla .

Nyligen fick jag ett bud på rabatt från Swedbank på 60 punkter rabatt på 3-månaders och 50 punkter på 1-åringen.

Några anddra bud :-)

/Skuldsatt
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Fick 0,65% på 3-månader nyligen. Kör på rörligt! räntan kommer vara låg resten av 2014!
Av: Maria (Medlem)

Tack för era svar!

Vi valde rörlig ränta på lånet denna gång, och efter " förhandling " med banken fick vi en rabatt på 0,2 procentenheter. Jag är missnöjd med detta, och hade trott att vi skulle kunna få en betydligt bättre rabatt då vi är helkunder i banken, (har pensionssparande, fond-/aktieplaceringar samt ett mindre billån). Vår bankkontakt sa dock att det absolut inte gick att få ner ränta mer än så här.

Vårt total bostadslån är på lite drygt en miljon. Jag tycker att det skulle vara intressant att veta hur stora lån ni som har förhandlat fram en mycket lägre ränta har, för att jämföra om det är vårt förhållandevis "lilla bostadslån " som gör att vi inte kan pressa räntan ännu lägre.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej!

3 miljoner i lån .

/Skuldsatt
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

1 miljon i lån , 2.20 på 3 månaders hos SEB . Påslag 0.85 på upplåningsräntan
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Är du medläm i typ unionen eller något annat tjänstemannaförbund får du i dag 2.19 (upplåning + 0.9) hos SEB utan att behöva förhandla . du behöver dock bli helkund. denna nivå kan vara bra att ha som en grundnivå när man börgar förhandla med banker.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag har 2,20 hos SEB utan att vara med i något tjänstemannaförbund...är dock helkund.
Men inte så mycket som banken kanske skulle önska, har inget pensionsspar el placeringar
i banken (de har jag på annat håll)
Av: HH (Medlem)

Jag föreslår att trådskaparen går till en annan bank och går igenom förutsättningarna för lån .
Det låter som ni har bra ekonomi och är väldigt bra helkunder.
Ni borde få mycket bättre villkor.

Jag fick 0,7% rabattSwedbank nu i januari (2,3M, 75% belåning). Men det var inte möjligt första två gångerna jag frågade. Men när jag ringde och tackade för tiden och sa att jag var på väg till SEB . (som mycket riktigt hade erbjudit 1,99 på 3 månaders) Då gick det att få samma räntaSwedbank .

Ni har allt hos Swedbank , det betyder att ni förmodligen inte vill flytta, därför får ni ett dåligt erbjudande.
När ni är beredda att flytta pension- och fond- sparande till annan bank, då kommer de vara mer motiverade att få er att stanna.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,
Fick nytt förslag från banken ( SEB ) idag, vi kommer lägga om sista fasta lånet till rörligt. Kommer nu att ha 3 miljoner på 3-mån rörligt (Belåningsgrad 43%). Fick förslag idag 0,85% på upplåningsräntan dvs. 2,15% . Har haft 0,85% sedan två år tillbaka...så det förslag vi fick är samma som vi haft??under den tvåårsperioden har vi fått huset omvärderat med en ökning på 1 miljon...ngn som har liknande situation? Jag vill ha 0,70-75% orimligt?
Av: förhandla (Medlem)

Vi har påslaget 0,52 på upplåningsräntan hos SEB , dvs 1,82% ränta idag. lånat <70% av värdet, sparar > 10000/mån, amorterar 6000/mån...

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet