Jämför lån & förhandla ner räntan!
innan du ska låna pengar

kr
Läs på mer om lån!

Vill du bli först med att låta Comboloan förhandla din boränta?

Vi uppgraderar just nu vår bolåneförmedlingstjänst och vi söker nu ett antal testpiloter som vill få hjälp med sina bolån. Vi garanterar digital och personlig kundservice.

Anmäl dig här!

Nyheter

Utmanarna hade bäst snittränta under december

BOLÅNEBAROMETERN: Bästa förhandlarna i december fick 1,13%

Fortsatt fler långivare som sänker boräntan

Alla nyheter

eller

Jämför lån, tryggt och enkelt, ofta svar inom ett par minuter.

Räntan på ett lån utan säkerhet (privatlån eller blancolån) sätts alltid individuellt och är oftast rörlig under lånetiden. Banker och långivare gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet genom att ta en kreditupplysning och återkommer sedan med ett låneerbjudande där villkor som ränta, amortering och återbetalningstid tydligt framgår och går att jämföra lån mellan de olika bankerna. Comboloan sammanställer bankernas erbjudna lån i ”dina sidor” och du väljer själv det privatlån som passar dig bäst.

Banker och långivare lägger ofta stor vikt vid den framtida betalningsförmågan. En del ger avslag för en betalningsanmärkning, andra lägger mindre vikt vid det. Inkomst och anställningsform är andra parametrar som väger tungt, liksom vilken kreditscore som visar sig på kreditupplysningen. Din kreditscore påverkas också av hur många kreditupplysningar du har och det kan vara negativt för ditt kreditbetyg om du haft många omfrågningar inom en kort tid.

Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt och är oftast rörlig under lånetiden. Det innebär att alla banker som kan tänka sig att låna ut pengar till dig gör en individuell bedömning av dig som låntagare utifrån en kreditupplysning och därefter erbjuder den bästa räntan de kan erbjuda dig. Trots att kreditupplysningen är densamma, gör långivare olika bedömningar och ränteskillnaden kan vara stor.

Andra saker som påverkar vilken ränta du erbjuds är lånets storlek och löptid. Stora privatlån har generellt lägre räntor än sms-lån och kreditkort, men det är inte alltid att det stämmer.

Hur fungerar det att låna pengar och hur ska man jämföra lån?

På Comboloan har vi som målsättning att hjälpa dig till bästa möjliga lån. Vi lägger ingen värdering i vad som har hänt tidigare i ditt ekonomiska liv, vi välkomnar dig som av olika anledningar haft svårt att få lån, likväl du som är en av Comboloans starka ambassadörer som prutat bolån och kanske blivit både räntekungar och drottningar.

Genom att jämföra lån och ställa bankernas lånerbjudanden sida vid sida ges du bästa möjliga förutsättningar att låna pengar så fördelaktigt som det går. På bolånesidan har Comboloan varit aktiva sedan år 2000.

räntevåg

Några av Comboloans mest populära medlemstjänster

 • KALP (kvar att leva på kalkyl)
 • Målränta (vilken ränta borde du kunna få, en algoritm byggt på andra medlemmars förhandlade räntor och sammanvägning av styrkan i din ekonomiska profil).
 • Aktuella boräntor (Listränta, Snittränta och förhandlad bolåneränta)
 • Medlemmar kan även söka i Comboloans databas efter prutade bolån nedbrutet på: a) Postnummer b) Bank c) Bindningstid
 • Låneförmedlartjänsten för Privatlån är en efterfrågad tjänst, då många vill samla dyra lån och krediter i ett lån och på så vis sänka den totala månadskostnaden för alla lån. Efter de senaste årens införande av strängare amorteringskrav, vill många som ska renovera eller låna till hemmet, hellre ta ett blancolån. På vis ”drabbas” låntagaren inte av amorteringskravet, vilket låntagaren hade gjort om låntagaren gjort som man ofta tidigare gjorde, dvs att man la in renoveringen i bostadslånet. Ett nytt bolån innebär att man måste amortera (om man inte har under 50% belåningsgrad då utgår inget amorteringskrav).
 • Låneförmedlartjänsten för Svårt att få bolån kan redan nu få hjälp. Där precis som för vanliga bolån och privatlån, är Comboloans mål att hitta bäst möjliga lån genom att jämföra lån och pruta ner den totala månadskostnaden för alla lån.
 • Förmedlingstjänsten för bolån (lån med säkerhet, bostadslån, villalån, huslån, lägenhetslån) är under uppbyggnad och beräknad lansering för ”vanliga” bolån sker enligt plan under hösten 2019, håll utkik och bli medlem!

Viktiga parametrar för att få ett så bra bolånerbjudande som möjligt

 • Var påläst, jämför med andra av Comboloans medlemmar
 • Hushållets totala inkomst och tillgångar
 • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden
 • Låg belåningsgrad, dvs lånebeloppets %-andel av bostadens värde
 • Andra lån och krediter
 • Om ni är en eller 2 låntagare, 2 är oftast fördelaktigt
 • Anställningsform - fast anställning är fördelaktigt, men det finnas numera alternativ
 • Bostadsrätt eller Villa, samt vilket postnummerområde