Hitta rätt bolån hos Comboloan

Vill du se över ditt bolån eller vilka alternativ som finns på marknaden? Comboloan hjälper dig jämföra bolån och omförhandla ditt befintliga.

Ska du ska en köpa bostad eller bara flytta? Då kan det vara bra att se över vilka alternativ som finns på bolånemarknaden. Det gäller oavsett om du vill ta ett helt nytt lån till bostadsköpet eller bara lägga om ditt befintliga lån för att få bättre ränta. Det är viktigt att jämföra olika banklån innan du bestämmer dig för vilket som är rätt för dig.

Bli medlem i Comboloan som 19 000 andra och ställ olika banker mot varandra för att hitta bästa villkoren och lägsta räntan. Det är givetvis helt kostnadsfritt. Vi har funnits sedan 2000 och hjälper dagligen våra medlemmar med att sänka sina månadskostnader och hitta nya lösningar. Få det beslutsstöd du behöver när du ska ansöka om ett nytt bolån eller lägga om ditt befintliga. Hitta ett bättre lån med oss.

Bolån

Detta hjälper vi dig med

Banker och långivare kan ge olika kunder varierade ränteerbjudanden och villkor. Det är helt enkelt för att besluten är grundade i deras egen riskbedömning. Därför bör du alltid scanna marknaden ordentligt innan du bestämmer för vilket bolån som är rätt för dig att ansöka om.

Hos Comboloan kan du antingen jämföra lånealternativ själv eller låta oss hjälpa dig att hitta den bästa räntan för dig. Vi minimerar risken att flera kreditupplysningar tas i ditt namn och därmed sänker din kreditvärdighet. Genom att vända dig till oss kan du jämföra lån hos många banker och långivare – samtidigt och helt kostnadsfritt. Det ger dig ett bättre underlag att basera ditt beslut på.

Ta reda på vilka lånealternativ du har

Hur mycket pengar har du att lägga på ditt bostadsköp? När du köper bostad sker ofta betalningen i två delar. Den första delen är kontantinsatsen och den andra delen kallas för bottenlån. Kontantinsatsen brukar ligga på 15% av bostadens pris och denna betalar du själv. Resten kan du låna pengar till. Med hjälp av Comboloan och vår samlade erfarenhet kan du snabbt få reda på hur mycket du har råd med och dessutom räkna ut vad du har kvar att leva på i månaden. Kostnader som tillkommer när du köper hus är till exempel:

  • Eventuellt renoveringsbehov
  • Tomträttsavgäld
  • Fastighetsskatt
  • Lagfart
  • Pantbrev

Våra kalkyler är speciellt designade för att snabbt hjälpa dig hitta rätt. När du vet hur mycket du kan låna och till vilka förutsättningar, kan du på ett enklare sätt ringa in vilka bostäder som blir intressanta. Det är inte förrän efter en ordentlig kostnadsberäkning med Comboloans verktyg som du vet säkert att du har råd med en viss bostad. Börja jämföra bolån med oss redan idag.

Ta kontroll över ditt bolån – med Comboloan

Ibland lönar det sig att lägga om eller lösa ett bolån. Har du tagit ett lån med bunden ränta kan du tjäna på att lösa lånet och betala räntekompensation. Om du vill se över ditt nuvarande lån kan du göra det hos oss på Comboloan. Det enda du behöver göra är att skicka in en ansökan direkt via vår hemsida.

Hos oss kan du även få hjälp med förhandling av ditt bolån helt kostnadsfritt. Detta är perfekt för dig som vill att någon annan sköter omförhandling eller upphandling gällande dina lån.

Comboloan vill vara en plattform där du kan få beslutsstöd när det kommer till bolån och räntekostnader. Det stärker dig som konsument på bolånemarknaden. Ta kontroll över dina lån och sänk dina månadskostnader med vår samlade expertis.


Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Comboloan tipsar om att förhandla bolåneräntan

1. Ha koll på din egen lånesituation

Innan du börjar förhandla, se till att ha full koll din nuvarande lånesituation. Hur stort är ditt bolån idag? Vad har du i boränta? Har du rörlig ränta, eller bunden ränta, eller kanske flera olika delar med olika bindningstid

2. Jämför listränta, snittränta och förhandlad bolåneränta

Bolånegivarna publicerar både en listränta och en snittränta. Listräntan är en referensränta, ett utgångspris och den är oftast förhandlingsbar. Snitträntan är den ränta som bankernas kunder har i genomsnitt för den aktuella bindningstiden. Bankerna måste rapportera in och publicera sin snittränta varje månad, oftast är alla snitträntor uppdaterade 7-10 arbetsdagar efter ett månadsskifte. Om din boränta är högre än snitträntan hos din bank, har du ett bra utgångsläge att förhandla ner räntan. Ställ frågan till banken ”varför ska jag ha en sämre räntesats än bankens övriga kunder?”

Prova Comboloans verktyg ”vad är min målränta” som i realtid ger en indikation på vilken boränta som rimlig för just dig. Comboloan har en algoritm som kalkylerar hur din kredit och privatekonomiska profil står sig i förhandlingsstyrka gentemot Comboloans besökare och medlemmar. Underlaget kan sparas ner, man kan få det på mail eller välja att printa ut det inför förhandlingen med banken.

3. Varför förtjänar du en bättre ränta?

Om du har bott i din villa eller lägenhet i många år och dessutom kanske renoverat eller byggt till något, kan det nya värdet vara högre än vad det var när du först tog ut lånet. Du kan be en mäklare värdera om din bostad, du kan också försöka be om en datavärdering för att få fram aktuellt värde på din bostad. Om värdet har ökat, innebär det att din så kallade belåningsgrad har sjunkit, vilket betyder att bankens risk har minskat, det borgar för goda möjligheter att förhandla ner räntan. Banken är oftast villig att pruta om du kan påvisa en stabil inkomst, en låg belåningsgrad, högt lånebelopp och man har en medlåntagare.

4. Förhandla själv eller låt Comboloan förhandla åt dig

Det viktigaste är inte om du själv förhandlar eller om du låter en bolåneförmedlare som Comboloan förhandla åt dig, det viktiga är att du förhandlar. Om du vill förhandla själv, använd Comboloans jämförelser, gå igenom historiska räntor, testa din förhandlingsstyrka och ta fram din målränta och följ med bland nyheter och foruminlägg. Om du inte orkar, eller har tid, kunskap eller tycker att det är jobbigt och ”läskigt” att prata med banken själv, använd då Comboloans bolåneförmedlartjänst. Comboloans tjänst är helt digital, bara en kreditupplysning registreras, du som låntagare matchas mot bolånegivare som accepterar dina privatekonomiska förutsättningar och bankerna får sedan komma in med bud. DU väljer sedan den bank, bolån, löptid och villkor som passar dig bäst Comboloan bolåneförmedlartjänst hittar du här!

5. Ge inte upp

Om du av någon anledning inte på egen hand hittar en bank eller bolånegivare som kan ge dig ett erbjudande du är nöjd med, ska du inte ge upp. Kolla först med Comboloans bolåneförmedlartjänst, skulle inte heller det vara bra, ge dig inte. Trägen brukar vinna, berätta för din nuvarande bank att du är beredd på att byta bank om du får bättre villkor och att du vill veta vad kan erbjuda. Många banker vill att du ska flytta över hela ditt ekonomiska engagemang till dem, andra vill att du har ett visst sparande, andra vill koppla bolånet till en tjänstepension eller försäkring, men var noga med att hitta en lösning som är fördelaktig för dig och inte banken.

6. Att byta bank är inte svårt

Att byta bank verkar jobbigt, men det är det inte. Om du får ett bättre erbjudande på en ny bank så kan det vara läge att byta. Läs på hur du enkelt byter bank genom att klicka på länken här, där vi beskriver hur det går till.

7. ...och till sist

  • Var påläst och aktiv.
  • Be om att få binda din ränterabatt mot något, tex bankens officiella boränta eller ännu bättre reporäntan eller Stibor.
  • Dokumentera rabatten och håll koll på om den har ett slutdatum. Bli medlem och skaffa bevakningstjänsten. Bli medlem här, eller om du redan är medlem logga in här!